09 Μαρτίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (9/3/2017)

 

Ελλάδα:Η αποστροφή, αλλά κυρίως ο τόνος του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν εκείνος που κατά πολλούς επιβεβαίωσε την υφέρπουσα ένταση στις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Δρόμοι παράλληλοι η κρίση και οι δαπάνες στο Δημόσιο, καθώς αυξάνονται οι θέσεις μετακλητών και συμβούλων, όπως και οι δαπάνες για τη λειτουργία υπουργικών γραφείων. Ενδεικτικό παράδειγμα το νεοσύστατο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η επιχείρηση αποδόμησης του Π.Καμμένου ξεκίνησε με καραμανλική υπογραφή. Ο βουλευτής Σερρών Κ.Καραμανλής ενεργοποιήθηκε πρώτος από τη λίστα των επιτελικών στελεχών της ΝΔ, με στόχο όχι μόνο να ακυρώσει πολιτικά τον υπουργό Άμυνας ως βασικό παίκτη στην ευρύτερη Δεξιά, αλλά και να εκπέμψει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν καραμανλικοί δίαυλοι που συνδέουν ΝΔ με ΑΝΕΛ.

Ανταλλαγή μηνυμάτων Τσίπρα-Μητσοτάκη στο Twitter με αφορμή τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της PSG στο Champions League. Ο πρωθυπουργός ειρωνεύτηκε την πρόβλεψη του αρχηγού της ΝΔ για πρωτάθλημα στην παριζιάνικη ομάδα, για να εισπράξει την απάντηση του κ. Μητσοτάκη για την πρόβλεψη ανάπτυξης της οικονομίας, που ήταν ύφεση.

Kλειστοί θα παραμείνουν μέχρι και την Πέμπτη οι σταθμοί του μετρό «Περιστέρι» της γραμμής 2 και «Κεραμεικός» της γραμμής 3 για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.

Κόσμος:Ένας δεκατριάχρονος έχασε τη ζωή του στο Σοβεράτο της Καλαβρίας, ενώ προσπαθούσε να τραβήξει selfie με φόντο τραίνο εν κινήσει. Δεν υπολόγισε καλά τις αποστάσεις και παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία. Δύο φίλοι του απομακρύνθηκαν εγκαίρως.

Στις 26 Μαρτίου γίνονται εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο του Σάαρλαντ και η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακήρυξη του Μάρτιν Σουλτς ως υποψηφίου καγκελαρίου δείχνει μεγάλη ενίσχυση του SPD (πάντα στη δεύτερη θέση), το οποίο θα προτιμούσε να πάψει να συγκυβερνά εκεί με το CDU της δημοφιλέστατης Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ.

Επείγουσα έρευνα πραγματοποιούν το CIA και το FBI προκειμένου να διαπιστωθεί πώς διέρρευσαν οι πληροφορίες για τη δράση και τα εργαλεία χάκινγκ της CIA με στόχο συσκευές τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple και η Samsung.

Ο άλλοτε κυβερνήτης της Γιούτα, Τζον Χάντσμαν, αποδέχθηκε την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο επόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία. Ο Χάντσμαν υπηρέτησε ως πρέσβης στην Κίνα υπό τον Ομπάμα και το 2012 έθεσε υποψηφιότητα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Περίπου 1,4 Τούρκοι της Γερμανίας μπορούν να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση της 16ης Απριλίου. Η ψήφος τους μπορεί να είναι καθοριστική για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Τι ψηφίζουν όμως;

Οικονομία:Με τη δικαιοσύνη να δοκιμάζει τις αντοχές της αγοράς, συνεχίζεται η προσπάθεια ολοκλήρωσης και σε νομικό επίπεδο του deal διάσωσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.

Την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας περιγράφουν με τα πλέον μελανά χρώματα τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για την απασχόληση και τις αμοιβές όπως προκύπτουν από την Ανάλυση των Περιοδικών Δηλώσεων Μαΐου 2016. Όπως εκτιμάται, απαιτούνται εισφορές δέκα εργαζομένων για να πληρωθεί μία σύνταξη.

Στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (DG Comp) βρίσκεται πλέον το κλειδί των εξελίξεων για τη ΔΕΗ και λιγότερο στο Χίλτον και τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση με τους δανειστές για τα ενεργειακά.

Τρία σενάρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διάλυση της Ευρωζώνης, καθώς και άλλα τρία που θα μπορούσαν να διασώσουν το ευρώ παρουσιάζει το Bloomberg. Αρνητικό ρόλο σε όλα τα ενδεχόμενα παίζει η Ελλάδα...

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών και τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης.

Αθλητισμός: Ο Λουίς Ενρίκε το είχε πει («εάν εκείνοι μας έβαλαν τέσσερα γκολ, εμείς μπορούμε έξι»), ο Νειμάρ το είχε υποσχεθεί, βάζοντας ακόμα και στοίχημα με τους συμπαίκτες του («θα σημειώσω τουλάχιστον δύο γκολ»), ενώ όλοι ήξεραν ότι εάν υπήρχε μία ομάδα που θα μπορούσε να κάνει αυτή την ανατροπή , αυτή είναι η Μπαρτσελόνα. Και τα κατάφερε.

Την ευκαιρία να μειώσει στο -8 (έστω και προσωρινά) από την πρωτοπόρο, Τσέλσι, έχασε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Στόουκ Σίτι στο «Έτιχαντ», στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 28ης αγωνιστικής της Premier League.

ΕΠΟΣ! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 6-1 στο Καμπ Νου, στη ρεβάνς του 4-0 των Παριζιάνων στη Γαλλία! Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση μετά το στραπάτσο στο Παρίσι. 

O Καβάνι στο 62' σήκωσε την... ταφόπλακα για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι βρήκαν ωστόσο τον τρόπο να φτάσουν σε μια επική ανατροπή σημειώνοντας τρία τέρματα με το «χρυσό» της πρόκρισης στο 95'! Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέτριψε στη Γερμανία με 4-0 την Μπενφίκα που είχε νικήσει με 1-0 στην Πορτογαλία και πήρε πολύ εύκολα το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.

Σε εξ αναβολής αγώνα για το ισπανικό πρωτάθλημα, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Μπέτις αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Ριαθόρ» της Γαλικίας. Η ομάδα του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ, άνοιξε το σκορ στο 70ό λεπτό με τον Κριστιάνο Πιτσίνι και κρατούσε το «διπλό» ως τις καθυστερήσεις. 

Όταν ισοφάρισε για την «Ντέπορ» με πέναλτι ο Θέλσο Μπόρχες. Το αποτέλεσμα άφησε ανικανοποίητο το συγκρότημα του Πέπε Μελ, καθώς απέχει πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: