21 Μαρτίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (21/3/2017)

 

Ελλάδα:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Εσωτερικών (στην πλατεία Κλαυθμώνος) μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ζητά να δοθεί λύση με την καταβολή μισθοδοσίας συμβασιούχων.

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση των οκτώ παγιδευμένων πακέτων που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των ονομάτων των αποστολέων είναι και αυτό του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, καθώς και ότι -τουλάχιστον- ένα από τα πακέτα φέρει ίδια συνδεσμολογία με εκείνα που εστάλησαν στον Σόιμπλε και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Οι ανταλλαγές του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου δεν είναι «σκάνδαλο», σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που σήμερα, Τρίτη, κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την μεγάλη υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν δύο χρόνια.

Αναφορά στα εργασιακά κεκτημένα της ΕΕ, ως ανάχωμα στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, ζητά η Αθήνα να περιληφθεί στο επετειακό κείμενο της Συνόδου της Ρώμης, που περιέχει τα επόμενα βήματα της Ευρώπης των «27».

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το ερωτηματολόγιο που κυκλοφόρησε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου της. «Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό» αναφέρει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

Κόσμος:Έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 66 ετών ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, ηγετικό στέλεχος του IRA που στη συνέχεια έπαιξε ρόλο-«κλειδί» στην ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρειο Ιρλανδία. Όπως έγινε γνωστό, αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα. Έως τον Ιανουάριο ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης της Β.Ιρλανδίας.

Στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου μετακομίζει και επίσημα η κόρη του προέδρου Τραμπ, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ρόλος της ίδιας, αλλά και του συζύγου της στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ, είναι πλέον κεντρικός. Η Ιβάνκα Τραμπ, που κάθησε δίπλα στην Μέρκελ στην πρόσφατη σύνεντευξη Τύπου, γίνεται ακόμα πιο ορατή.

Τρεις ώρες και 24 λεπτά κράτησε το τηλεοπτικό ντιμπέιτ των πέντε βασικότερων υποψηφίων για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας και οι αντιπαραθέσεις ήταν σκληρές. Πρωταγωνιστές, χωρίς αμφιβολία, η Μαρίν Λεπέν και ο Εμανουέλ Μακρόν. Η θεματολογία: Από το μπουρκίνι στην οικονομία και από την ΕΕ στον Πούτιν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών όπως laptop και tablet στις καμπίνες των αεροσκαφών για πτήσεις από οκτώ χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής. Το μέτρο αναμένεται να επηρεάσει εννέα αεροπορικές εταιρείες.

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε σιιτική περιοχή της Βαγδάτης. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αστυνομικές και ιατρικές πηγές, κάνει λόγο για 23 νεκρούς και περισσότερους από 45 τραυματίες.

Οικονομία:Αναρτήθηκαν, σήμερα, Τρίτη, στο site του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειόμενων.

Το οικονομικό επιτελείο παραμένει στις Βρυξέλλες και οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας θα κληθούν να συνάψουν ένα προσύμφωνο με τους δανειστές για τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση για συντάξεις, φόρους και αγορά εργασίας.

Μόνο τότε οι επικεφαλής του κουαρτέτου θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να κλείσουν οι λεπτομέρειες στο Staff Level Agreement.Με μια λιτή ανακοίνωση, το ΔΝΤ αναφέρεται στο αποτέλεσμα του Eurogroup, τονίζοντας ότι ενώ υπήρξε κάποια πρόοδος στην τελευταία αποστολή, παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα. 

«Είναι πολύ νωρίς να γίνουν εικασίες για το ενδεχόμενο συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στην παρούσα φάση» υπογραμμίζει. Θετική έκρινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης την απόφαση του Eurogroup για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων και μεταφορά των συζητήσεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των Θεσμών στις Βρυξέλλες μέχρι την Πέμπτη.

Στις Βρυξέλλες θα παραμείνουν μέχρι την Πέμπτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Εφη Αχτσιόγλου και ο Γιώργος Χουλιαράκης μετά την απόφαση του Eurogroup για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων προκειμένου να κλείσουν το συντομότερο δυνατό τα τελευταία μεγάλα ανοικτά μέτωπα της δεύτερης αξιολόγησης.

Αθλητισμός:Παροξυσμό έχει δημιουργήσει η πρώτη συνάντηση στις 12 Απριλίου μεταξύ Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League. Οι Βαυαροί αποκάλυψαν ότι θα μπορούσαν να καλύψουν έως και τρεις φορές την Allianz Arena, από τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν φτάσει στα γραφεία τους, κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων ημερών. 

Όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά, υπάρχουν πάνω από 200.000 αιτήσεις για εισιτήρια και αποφασίστηκε να μην γίνουν δεχτές άλλες. Με λίγες ημέρες καθυστέρηση, λόγω της αναβολής της προηγουμενης Παρασκευής (τηλεφώνημα για βόμβα), θα γίνουν σήμερα, Τρίτη, γνωστά τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα μπουν στην κληρωτίδα, στην κλήρωση που εκτός νέου απροόπτου θα γίνει στις 11:30 στα γραφεία της ΕΠΟ.

Το γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη στο 78' έδωσε τη νίκη στον Πλατανιά με 1-0 επί του Ηρακλή, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 25ης αγωνιστικής της Super League. Πέντε... στροφές πριν το φινάλε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δείχνει πως είναι η μοναδική σοβαρή απειλή για την 5η της κατάταξης, ΑΕΚ, στη μάχη των play off. 

Με τη νίκη αυτή οι Χανιώτες «έσπρωξαν» ακόμη περισσότερο τον Ηρακλή προς την Football League, που πάλεψε το ματς, είχε μία-δυο καλές φάσεις αλλά οι περισσότεροι παίκτες του μοιάζουν να έχουν αποδεχτεί το τι θα ακολουθήσει. Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους οπαδούς της για τη συμπεριφορά που επέδειξαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση αναφέρει: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ευχαριστεί όλους τους φιλάθλους της ομάδας για τη χθεσινή θερμή συμπαράσταση αλλά και πάνω απ' όλα κόσμια συμπεριφορά τους στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: