20 Μαρτίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (20/3/2017)

 

Ελλάδα:«Καμία διαφορετική μεταχείριση στο συνταξιοδοτικό δεν επιθυμεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), να έχουν από τους άλλους πολίτες οι δήμαρχοι» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε μίνι μάρκετ που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού, στα Εξάρχεια. Στις 23:00, δύο δράστες που κρατούσαν όπλα, εισέβαλαν στο κατάστημα και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, πήραν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία και τράπηκαν σε φυγή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι σύλλογοι εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και μέλη της ΑΔΕΔΥ.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «ανταρσία» της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση επιταχύνει τη διαδικασία για την επιλογή γενικών διευθυντών στα υπουργεία. Επιχείρηση ενίσχυσης της κομματικής συνοχής βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΝΔ και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Στόχος της ηγεσίας είναι με τη συζήτηση των δύο ανδρών να κλείσει το μέτωπο που είχε ανοίξει μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του τέως προέδρου του κόμματος.

Κόσμος:Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τον δράστη της απόπειρας επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 39χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά και ναρκωτικές ουσίες. Ο πατέρας του, πάντως, απορρίπτει τα περί θρησκευτικών κινήτρων.

Για πρώτη φορά στη Γαλλία, οι πέντε κυριότεροι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές θα αναμετρηθούν απόψε σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ, ελπίζοντας ότι θα καταδείξουν τις διαφορές τους και ότι θα πείσουν τους αναποφάσιστους που είναι ακόμη πολλοί.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να γυρίσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προκειμένου να αφουγκραστεί Άγγλους, Ουαλούς, Βορειοϊρλανδούς και Σκωτσέζους για το Brexit. Πρώτος σταθμός της περιοδείας της, το Σουόνσι της Ουαλίας.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το απόγευμα της Κυριακής στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για την «αστυνομική βία», λίγες εβδομάδες μετά την «υπόθεση Τεό» που πυροδότησε ταραχές στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Μικρής έκτασης επεισόδια με ομάδα κουκουλοφόρων να ρίχνει μολότοφ στους αστυνομικούς και εκείνοι να απαντούν με δακρυγόνα.

Στο «κόκκινο» η ένταση στις σχέσεις Άγκυρας-Βερολίνου με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ να γνωστοποιεί ότι μετέφερε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο Ερντογάν «ξεπέρασε τα όρια» με τις κατηγορίες περί «ναζιστικών πρακτικών» σε βάρος της Μέρκελ. «Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι» τονίζει ο Γκάμπριελ.

Οικονομία:Τέλος στην ασυδοσία των στρατηγικών κακοπληρωτών, που δεν πληρώνουν τα χρέη τους σε τράπεζες και Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι διάγουν τρυφηλό βίο, θέλουν να βάλουν κυβέρνηση, τραπεζίτες και η ΤτΕ. Προκλητικές περιπτώσεις που ξετρύπωσαν οι Αρχές.

Η Ελλάδα αναμένεται να χάσει ακόμη μια προθεσμία σήμερα, Δευτέρα, στο Eurogroup, για την αποδέσμευση χρημάτων, κάτι που την φέρνει πιο κοντά στην επανάληψη του δράματος του 2015, που έφερε τη χώρα στο όριο της οικονομικής κατάρρευσης, εκτιμά το Bloomberg.

Στο νήμα της τουριστικής σεζόν θα κριθεί αν θα πετάξουν, έστω πιλοτικά, υδροπλάνα για τρίτο στη σειρά καλοκαίρι. Ακόμη κι αν το νομοσχέδιο για την ίδρυση, τη λειτουργία και την εκμετάλλευση υδατοδρομίων, που έχει «παγώσει» από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, η δημιουργία ολοκληρωμένου πτητικού προγράμματος βρίσκεται ρεαλιστικά εκτός συζήτησης.

Περίπου 130.000 ασφαλισμένοι αναμένουν έως και 30 μήνες την έκδοση της επικουρικής σύνταξης, δείγμα της διάλυσης που επικρατεί στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία νέα επικουρική σύνταξη δεν έχει εκδοθεί από τον Ιανουάριο του 2015.

Προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος που χωρίζει κυβέρνηση και δανειστές θα γίνει στο Eurogroup που πραγματοποιείται τη Δευτέρα, ωστόσο, ακόμα και ο πρόεδρός του Γ.Ντάισελμπλουμ δεν αναμένει εξελίξεις πριν τον Απρίλιο.

Αθλητισμός:Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ελληνικό clasico, καθώς με το γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 15΄ επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Με γκολ του Πάτρικ Μπεργκ στο 15', ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. 

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ λυτρώθηκε στο 94' από τον Πέλκα, απέναντι στον Πανιώνιο που έπαιζε για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες (ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-0). Στην Τρίπολη ο Αστέρας γλίτωσε την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα (Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1), ενώ στα Πηγάδια, η Ξάνθη αναδείχθηκε επίσης ισόπαλη με τον Λεβαδειακό (Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-2).

Επιστροφή στις νίκες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επιβλήθηκε στο «Ριβερσάιντ» της παραπαίουσας (παρά την απομάκρυνση του Αϊτόρ Καράνκα) Μίντλεσμπρο και «σκαρφάλωσε» στην πέμπτη θέση της Premier League, ξεπερνώντας την Αρσεναλ. Ασταμάτητη συνεχίζει η Γιουβέντους την προέλαση προς την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου σκουντέτο. 

Ενα γκολ του Κουαντράντο, μόλις στο 7ο λεπτό, αποδείχθηκε αρκετό για τους «μπιανκονέρι» προκειμένου να επικρατήσουν 1-0 της Σαμπντόρια στη Γένοβα και να επαναφέρουν τη διαφορά τους στο +10 από τη Νάπολι, που νωρίτερα επικράτησε 3-2 στο Εμπολι. Από έναν πολύτιμο βαθμό πήραν Λεγανές και Μάλαγα, που έμειναν στο 0-0 για την 28η αγωνιστική της πριμέρα ντιβιζιόν. Χάρη σε γκολ του Κολάσινατς στο 50ο λεπτό, η Σάλκε επικράτησε εκτός έδρας 1-0 της Μάιντς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε για την ιστορία του και με κορυφαίο τον Πασχαλάκη απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν με τον Ζάιρο στο 27΄, αλλά στο 70΄ ο Μανιάς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: