31 Μαρτίου, 2017

ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017;

 

 Ο Δυτικός κόσμος, μετά τις τελευταίες προκλήσεις του Ρ. Τ. Ερντογάν, βλέπει την Τουρκία με πολύ διαφορετικό μάτι από πριν. Μάλιστα τα σημάδια ότι η Τουρκία οδεύει στη διάλυση είναι πάρα πολλά και στις ΗΠΑ, αυτή η άποψη έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς.

Τελευταίο παράδειγμα είναι ο Μίκαελ Ρούμπιν, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η Τουρκία οδεύει σε «μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής σύγκρουσης, αν όχι εμφύλιο πόλεμο». Μάλιστα προειδοποίησε ότι με τη νίκη του Ερντογάν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, η διάλυση θα έχει ήδη ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα είπε «Ξέρουμε από την ιστορία ότι η τουρκική πολιτική πόλωση οδηγεί συχνά σε τέτοιου είδους βία. Οι δικτατορικού τύπου εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , σύμφωνα με τον ίδιο θα του επιτρέψουν να μεταμορφώσει την χώρα του εντελώς.

Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι που είναι σε αντίθεση με τον Ερντογάν βρίσκονται στη φυλακή ή φοβούνται ότι ο ίδιος θα χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του κράτους για να τιμωρήσει τις οικογένειές τους ή να τους καταστρέψει οικονομικά,  αυτό σημαίνει αυτόματα ότι όλοι αυτοί ποτέ δεν θα αποδεχθούν το αποτέλεσμα ενός «ναι»  στο δημοψήφισμα.

Αυτό θα  προκαλέσει ένταση που θα παραμείνει και θα επιδεινώσει την όλη κατάσταση. Με λίγα λόγια, φοβάμαι ότι η Τουρκία ευρίσκεται ήδη σε μια παρατεταμένη περίοδο  εμφύλιας διαμάχης, αν όχι σε εμφύλιο πόλεμο».

Ο Μίκαελ Ρούμπιν κατέληξε ότι ο Ερντογάν θα οδηγήσει στη μόνιμη διχοτόμηση την Τουρκία. Είπε «οι πολιτικές του Ερντογάν θα οδηγήσουν στην μόνιμη διχοτόμηση της Τουρκίας.  

Είτε αυτό είναι ένα τμήμα των εσωτερικών συνόρων είτε  ένα διαμέρισμα της χώρας, αυτό μένει να το δούμε». Με λίγα λόγια, λίγα τα ψωμιά Ερντογάν και Τουρκίας, και ο δρόμος για την δημιουργία του Κουρδικού κράτους έχει ήδη ξεκινήσει να στρώνεται...



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: