28 Φεβρουαρίου, 2017

ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΗΠΑ;

 

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικλ Πενς και τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρεξ Τίλλερσον, για την κατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα και ειδικά την περίπτωση του “καθεστώτος του Αιγαίου”.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως πέραν συστάσεων για αυτοσυγκράτηση τίποτε άλλο δεν ειπώθηκε από Αμερικανικής πλευράς.Παράλληλα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έστειλε στην Ουάσιγκτον τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ümit Yalçın, ο οποίος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Τόμας Σιάννον όπου και συζήτησαν όλα τα θέματα που άπτονται των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων.

Μάλιστα ο Τούρκος υφυπουργός προχώρησε σε μία διεξοδική ενημέρωση για τις τουρκικές θέσεις έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Η αίσθηση που αποκόμισαν διπλωματικές πηγές, είναι πως η Τουρκία θα συνεχίσει την πολεμική της και την ίδια τακτική των προκλήσεων στο Αιγαίο με όλους τους τρόπους, όχι με ορίζοντα το δημοψήφισμα αλλά όσο πάει με απώτερο σκοπό τη δημιουργία de facto διχοτόμησης του Αιγαίου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: