19 Ιανουαρίου, 2017

ΒΙΖΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ STARTUPPERS ΘΑ ΔΙΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ

 

Η υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας Αξέλ Λεμέρ, αποκάλυψε μερικές πληροφορίες σχετικά με το νέο αυτό πρόγραμμα στη σκηνή του TechCrunch στο CES νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το 2015 η κυβέρνηση της Γαλλίας παρουσίασε το πρόγραμμα French Tech Ticket, ένα πακέτο που περιελάμβανε βίζα, μια μικρή επιχορήγηση και κάποια βοήθεια σε ότι αφορά διοικητικά θέματα. 

Κάποιες εταιρείες έχουν κάνει τη χρήση του πακέτου, το οποίο φαίνεται πώς λειτουργεί αλλά τι γίνεται αν είσαι ένας απ’ τους κορυφαίους μηχανικούς, σχεδιαστής, VC ή επιχειρηματίας σε προχωρημένο στάδιο; Τη λύση έρχεται να δώσει το νέο πρόγραμμα,  French Tech Visa και να διευκολύνει όλους τους επιχειρηματίες που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τους επιχειρηματίες, σε αντίθεση με το French Tech Ticket, το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει συνεργασίες με accelerators και διαγωνισμούς για startups. Εάν κάποιος καταφέρει να συμμετάσχει σε κάποιο από αυτά, τότε μπορεί να πάρει τη βίζα. 

Για τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση θα φτιάξει μια λίστα με τις «100+ κορυφαίες γαλλικές startups». Εάν κάποιος προληφθεί από κάποια απ’ τις εταιρείες αυτές, μπορεί να πάρει τη βίζα, χωρίς μάλιστα να προϋποθέτει τη παραμονή του στην εταιρεία για όσο διάστημα είναι εν ενεργεία η βίζα.

Οι ενδιαφερόμενοι για άλλες τεχνολογικές εταιρείες μπορούν να κάνουν αίτηση για το  “Passeport Talent”, ένα νέο πρόγραμμα παρόμοιο με το «O-1» των ΗΠΑ και  επιτρέπει σε οποιονδήποτε με ιδιαίτερα ταλέντα να λάβει βίζα. 

Οι επενδυτές με τη σειρά τους μπορούν να πάρουν βίζα εφόσον εργάζονται σε κάποιο γαλλικό VC ή σε κάποιο διεθνές επενδυτικό ταμείο το οποίο σχεδιάζει να ανοίξει γραφεία στη Γαλλία. Οι ίδιοι μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα Passeport.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε τη καλύτερη χρονική στιγμή, δεδομένου ότι η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να είναι πιο επιφυλακτική σε θέματα μετανάστευσης. Η Γαλλία έχει κάνει σημαντικές κινήσεις ώστε να προσελκύσει τα ταλέντα στη χώρα και φαίνεται πώς έχουμε ακόμα πολλά να δούμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: