19 Ιανουαρίου, 2017

Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΚΟ

 

Ικανοποιημένος ο Γιάννης Μουζάλας που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Μυτιλήνη συντάχθηκε με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αναγκαιότητα δημιουργίας προσωρινών νέων χώρων για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση στα νησιά.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής από τον Καρά Τεπέ κατά την επίσκεψη του επιτρόπου μετανάστευσης με ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφέρθηκε  στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα για την στέγαση των προσφύγων . 

Τόνισε ότι «εμείς στην Ελλάδα κάνουμε τη δουλειά μας και την κάνουμε καλά . 60.000 μετανάστες έχουμε στη χώρα  και στα νησιά έχουμε μόνο 1700 ανθρώπους σε σκηνές, όλοι οι άλλοι βρίσκονται  στεγασμένοι σε σπιτάκια με όλες τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

Για τις χρηματοδοτήσεις από την Ευρώπη τόνισε ότι «έχουμε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα οικονομικά , εμείς δεν μπορούμε να έχουμε τον οικονομικό έλεγχο στα χρήματα που πήραν οι ΜΚΟ και οι δικές μας μελέτες λένε ότι με πολύ λιγότερα χρήματα από τι πήρανε οι ΜΚΟ.

Εμείς  έχουμε καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων μέσα στα καμπ  πάνω από το 70% των αναγκών τους και είναι πιθανό να ζητηθεί να ελεγχθούν οικονομικά οι ΜΚΟ και οι θεσμικές οργανώσεις».

Σε θετική κατεύθυνση ο κύριος Μουζάλας αποτιμά και την κοινή κίνηση και συνεργασία των 5 δημάρχων των νησιών Λέσβου, Χίου , Σάμου , Κω και Λέρου  καθώς όπως είπε «ακόμα και όταν διαφωνούμε πρέπει να βρούμε τρόπους να συμφωνήσουμε , έτσι μεγαλουργήσαμε πέρυσι και έτσι θα κάνουμε και τώρα».

Από την πλευρά τους οι τρεις δήμαρχοι Λέσβου Χίου και Σάμου τόνισαν ότι οποιαδήποτε συζήτηση για τη δημιουργία νέων δομών θα γίνει μετά την αποσυμφόρηση των νησιών και επενδύουν στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στην Αθήνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι δήμαρχοι και των πέντε νησιών που σήκωσαν το βάρος των προσφυγικών ροών Λέσβου Χίου Σάμου Κω και Λέρου προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: