12 Ιανουαρίου, 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μπορεί το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας να αποχαιρέτησε την Ελλάδα, αλλά τα προβλήματα παραμένουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ διακοπές υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση.

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε υπάλληλος του Δήμου Δάφνης, όταν εντόπισε σε κάδο απορριμμάτων τη σορό άνδρα σε προχωρημένη σήψη. Ήταν δεμένος με καλώδια, τυλιγμένος σε κουβέρτα και εντός υπνόσακου.

Ευθύνες στις κυβερνήσεις της περιόδου 2006-2010 επιρρίπτει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα προβλήματα των τελευταίων ημερών (ταλαιπωρία επιβατών, αναστολή δρομολογίων κλπ), επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην πολυδιάσπαση του σιδηροδρομικού έργου. Κατεπείγουσα ΕΔΕ διέταξε το υπουργείο.

Ο κινεζικός όμιλος της COSCO που ελέγχει το λιμάνι του Πειραιά φαίνεται να ήταν ο πλέον προσδιορισμένος στόχος της Π.Ρούπα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι που διέμενε.

Μείωση των δρομολογίων των τρένων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα και των συρμών του Προαστιακού στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Λάρισα-Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή.

Κόσμος: Στα χέρια πιάστηκαν τούρκοι βουλευτές κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία στοχεύει να ενισχύσει τις εξουσίες του προεδρικού θώκου (με τον Ερντογάν στο αξίωμα). Η Ολομέλεια έγινε ρινγκ όταν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πήγαν να αρπάξουν το κινητό βουλευτή της αντιπολίτευσης που κατέγραφε «παρατυπίες» σε ψηφοφορία.

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το πρώτο μέτρο για να ξεκινήσει η κατάργηση του Obamacare, του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης που είχε φέρει ο Μπαράκ Ομπάμα και είχε γίνει στόχος εξαρχής στόχος των Ρεπουμπλικανών. Με οριακή πλειοψήφια, το Σώμα έδωσε οδηγία σε επιτροπές να ξεκινήσουν τη σύνταξη νομοθεσίας που θα αντικαταστήσει το Obamacare, απόφαση που πλέον πηγαίνει στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ένας σομαλός μετανάστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια χαοτικής πυρκαγιάς που ξέσπασε σε παλιό εργοστάσιο λίγο έξω από τη Φλωρεντία, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα περίπου 100 μετανάστες. Ο μετάναστης βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, εξαιτίας των αναθυμιάσεων, όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο χώρο προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Το Μεξικό θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί με την νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θέματα που αφορούν το εμπόριο, την ασφάλεια και τη μετανάστευση, αλλά δεν θα πληρώσει για να χτιστεί ένα τείχος στα σύνορα των δύο χωρών, τόνισε ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Δίνοντας μία σαφέστατη πρόγευση του τι θα επακολουθήσει επί προεδρίας του ως προς την ελευθερία του Τύπου και την αντιμετώπιση των μέσων ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ «φίμωσε» δημοσιογράφο του CNN εγκαλώντας το δίκτυο για «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν έλθει στη δημοσιότητα τόσο για οικονομικές δοσοληψίες του με τη Ρωσία, όσο και για την ύπαρξη ροζ βίντεο με τα οποία θα μπορούσε να τον εκβιάσει το Κρεμλίνο. Και μετά έδωσε το λόγο στο Breitbart News, το φασιστικό site-όργανο προπαγάνδας υπέρ του, χτισμένο πάνω σε ψευδείς ειδήσεις...

Οικονομία:Την πολιτική κάλυψη στη ΔΕΗ παρέχει το ΥΠΕΚΑ για τις αποκοπές ρεύματος, αρκεί να αφορούν οφειλές από 1.000 ευρώ και άνω. Σύμφωνα με Τα Νέα, αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου λέγοντας ότι «η διοίκηση της Επιχείρησης φυσικά και έχει την πολιτική στήριξη για να προχωρήσει σε αποκοπές ρεύματος για ποσά 1.000 ευρώ και άνω».

Προσωπική διαφορά έως 20% «δείχνει» το πρώτο δείγμα του επανυπολογισμού του 10% των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων. Πρόκειται για το κομμάτι των σημερινών συντάξεων που προς το παρόν έχει διασωθεί από τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά εκτιμάται ότι θα μπει στις δαγκάνες του κόφτη που μελετά η κυβέρνηση.

Πολύ λίγες θα είναι οι εξαιρέσεις σε επίπεδο ηλεκτρονικών συναλλαγών που δεν θα υπολογίζονται στο χτίσιμο του αφορολόγητου, κάνοντας εύκολη την επίτευξη του στόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ (ενέργεια, τηλεφωνία) μπαίνουν στη λίστα.

Την Πέμπτη ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής, η ρύθμιση με την οποία η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων παρατείνεται έως τις 13 Απριλίου 2017. Σύμπτωση απόψεων στο ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σημειώθηκε στη συνάντηση των υπουργών Ευ.Τσακαλώτου και Γ.Χουλιαράκη με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ.Σαπέν. 

Υπήρξε λεπτομερής και ουσιαστική συζήτηση τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διαδικασία, με σκοπό να ξεκλειδώσουν όλες οι πτυχές της δεύτερης αξιολόγησης, προσθέτουν πηγές του ΥΠΟΙΚ. Αύριο η συνάντηση με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Αθλητισμός:Ο Κώστας Μανωλάς «απασφάλισε» στο Instagram: «Τέρμα τα ψέματα», έγραψε ο Ελληνας αμυντικός της Ρόμα, στον προσωπικό του λογαριασμό, αναρτώντας παράλληλα «φωτογραφία» ενός δημοσιεύματος που ανέφερε ότι αρνήθηκε την ανανέωση του συμβολαίου του με την παρουσία ρήτρας μόνο για ομάδες εκτός Ιταλίας. Δημοσίευμα που ανάγκασε τον Κώστα Μανωλά να ξεσπάσει.

Μία νέα μαγεία από τον Λιονέλ Μέσι, έσπασε την κατάρα των Καταλανών, αφήνοντας πίσω το εφιαλτικό ξεκίνημα της χρονιάς. Η Μπαρτσελόνα λύγισε με 3-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, ξεπερνώντας την ήττα (2-1) της περασμένης εβδομάδας στο Μπιλμπάο, κατάφερε τελικά την πρώτη της νίκη στο 2017 και εξασφάλισε πρόκριση στα προημιτελικά του Copa del Rey.

Σε μπελάδες μπήκε η Μάντσεστερ Σίτι αφού κλήθηκε σε απολογία από την αγγλική ομοσπονδία για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ και συγκεκριμένα για αναληθή «whereabouts» που είχε καταθέσει. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε οτι ο σύλλογος έχει προθεσμία μέχρι τις 19 Ιανουαρίου να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Το… χρέος του έκανε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16’ του Κυπέλλου Ελλάδας και ουσιαστικά αγκάλιασε την πρόκριση. Ο «δικέφαλος του βορρά» ήταν καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κέρδισε δίκαια. Στο 77’ ο Κίτσιου έκανε το 1-0 και στο 84’ ο Αθανασιάδης με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: