15 Νοεμβρίου, 2016

ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

 

Ο επίσημος και τιμώμενος καλεσμένος Μπαράκ Ομπάμα κάθισε στην κορυφή και την κεντρική θέση του τραπεζιού, έχοντας στα αριστερά του τον οικοδεσπότη – πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στα αριστερά του, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Ομπάμα: Υπάρχει πρόοδος, αλλά έχετε αρκετό δρόμο ακόμη είπε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Λίγο μετά τις 13.30 ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε στο προεδρικό Μέγαρο. Εκεί τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, με όλες τις απαραίτητες τιμές βάσει πρωτοκόλλου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΠΑΜΑ

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον, και φέρει στις αποσκευές του ένα σαφές μήνυμα στήριξης της ελληνικής προσπάθειας για ελάφρυνση του χρέους καθώς και αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΦΤΑΣΕ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Στην Αθήνα έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. «Όλοι οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τις συναντήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, βρίσκονται από τις 11 το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο και στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αποφάσισαν κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες να αφήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα.

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Η πραγματική ευκαιρία της επίσκεψης Ομπάμα.Από σήμερα επισκέπτεται την Ελλάδα μέχρι και αύριο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι η τέταρτη μόλις φορά μεταπολεμικά που ένας Αμερικανός Πρόεδρος επισκέπτεται την χώρα μας και πραγματοποιείται δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια μετά την επίσκεψη του τότε Προέδρου Κλίντον στην Αθήνα.

TIMES: Η ΜΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα συνολικό σχέδιο για το Brexit, με την διαπραγματευτική στρατηγική να μην μπορεί να συμφωνηθεί από το υπουργικό συμβούλιο για έξι μήνες, σύμφωνα με υπόμνημα που διέρρευσε.

ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ

 

Μία εβδομάδα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, αρχίζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το ποιες θα είναι οι προτεραιότητες του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως είναι γνωστό, μία από τις προτεραιότητές του είναι η παράνομη μετανάστευση.

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ 130 ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

 

Η Γαλλία απέτισε φόρο τιμής, με τελετές που πραγματοποιήθηκαν σε βαρύ κλίμα, στους 130 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στις επιθέσεις των τζιχαντιστών, που αιματοκύλισαν το Παρίσι, πριν από έναν χρόνο.

“ΠΙΛΟΤΟΙ ΓΙΟΚ ΤΑΓΙΠ”

  

Το καθεστώς Ερντογάν έκανε την τουρκική αεροπορία “λαμπόγυαλο” με τις μαζικές διώξεις και συλλήψεις πιλότων και τώρα δεν μπορεί να “συμμαζέψει” την κατάσταση! Περισσότεροι από 350 πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών έχουν διωχθεί και το αλαζονικό καθεστώς Ερντογάν πίστευε ότι θα έβρισκε λύση με ανακλήσεις από την εφεδρεία. Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Reuters μέχρι στιγμής το καθεστώς την έχει…πατήσει.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ΜΕ ΤΗΝ UNICEF ΤΗ ΦΙΛΑΝΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Σε μια διεθνούς εμβέλειας συνεργασία προχώρησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» για τα παιδιά και την εκπαίδευση τους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Όλα τα ανοιχτά μείζονα θεσμικά προβλήματα που τραυματίζουν το κλίμα ενότητας του δικαστικού σώματος και προκαλούν αναταραχή στον χώρο των δικαστηρίων, θα τεθούν επί τάπητος στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις των δικαστών και των εισαγγελέων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ;

 

Η ασφάλεια μας χώρας δεν είναι παιχνίδι ειδικά όταν η χώρα αυτή είναι η Ελλάδα που απειλείται καθημερινά από την Ανατολή, δηλαδή από τη Τουρκία. Έχουμε αναλύσει την πραγματική σημασία της επισκέψεως Ομπάμα, ο οποίος έρχεται με "δωράκια" τα F-35 για αγορά από την  ελληνική κυβέρνηση. 

ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΑ BREXIT ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Τελεσίγραφο μέχρι το τέλος του έτους έδωσε στους Ευρωπαίους ο Ερντογάν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Άγκυρας για μεταναστευτικό και άλλα θέματα - Με σκαιούς χαρακτηρισμούς «στόλισε» τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Σουλτς.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, θα είναι ο υποψήφιος του κυβερνώντος συνασπισμού (CDU/CSU/SPD) για την προεδρία της χώρας, σύμφωνα με πολιτικές πηγές.

ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

Τεταμένο κλίμα και αναταραχή επικρατεί στους κόλπους της Δικαιοσύνης ενόψει και των ετήσιων γενικών συνελεύσεων δικαστών και εισαγγελέων, όπου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος μείζονα θέματα συνταγματικής νομιμότητας αλλά και κινήσεις που έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως διασπαστικές της ενότητας του δικαστικού σώματος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Σε σημερινό δημοσίευμα τούρκικης εφημερίδας,’ πρωταγωνιστεί' το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα για ‘’απελευθέρωση’’ του νησιού Μάραθος καθώς σύμφωνα με τους Τούρκους ανήκει στη νομαρχία Αϊδίνου.