15 Νοεμβρίου, 2016

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ;

 

Η ασφάλεια μας χώρας δεν είναι παιχνίδι ειδικά όταν η χώρα αυτή είναι η Ελλάδα που απειλείται καθημερινά από την Ανατολή, δηλαδή από τη Τουρκία. Έχουμε αναλύσει την πραγματική σημασία της επισκέψεως Ομπάμα, ο οποίος έρχεται με "δωράκια" τα F-35 για αγορά από την  ελληνική κυβέρνηση. 

Tα... προβληματικά μαχητικά που έχουν πρόβλημα με το ηλεκτρονικό τους λειτουργικό, με αποτέλεσμα το μαχητικό χάνει το στόχο του λόγω του προβλήματος και άμεσα γίνεται εύκολα στόχος του εχθρού. Από την μια πλευρά έχουμε τις ΗΠΑ που μας προσφέρουν τα F-35 και εμείς ελπίζουμε ότι ο Ομπάμα θα μας βοηθήσει με την ελάφρυνση του χρέους. 


Και από την άλλη έχουμε τη Ρωσία, που μας προσφέρει το ασυναγώνιστο  πυραυλικό σύστημα S-500 (εξέλιξη του γνωστού S-300), σε καλύτερη τιμή, αλλά ο φίλος των Αμερικάνων, Πάνος Καμμένος, αρνείται πεισματικά την πρόταση των Ρώσων, κάτι που δυσαρέστησε τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα. 

Ο απλός πολίτης αναρωτιέται; Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι τα μαχητικά που μας προσφέρουν οι ΗΠΑ είναι ελαττωματικά αλλά η κυβέρνηση να τα αγοράζει, επιβαρύνοντας με ένα υπέρογκο κόστος την κοινωνία;  Είναι δυνατόν ο κ. Καμμένος να γυρίσει την πλάτη του στην  προσφορά της Ρωσίας, στα υπερόπλα που μας διαθέτει;

Ένα δείγμα μόνο από τα μεγαθήρια της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας είναι το SU-35  Flanker, που είναι ικανό μς το υπερσύγχρονο ραντάρ του να εντοπίσει τα F-35 που μας δίνουν οι Αμερικάνοι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: