24 Σεπτεμβρίου, 2016

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ

 
Βιογραφικό Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη
Είναι Κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου. Δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Είναι επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια επέρασε από την Νομική Σχολή Αθηνών αλλά συγκαταλέγεται μέχρι και σήμερα στους αιώνιους φοιτητές!!!!  Γι΄ αυτό τον έπιασε η κάψα να επαναφέρει τάχιστα  τον νόμο περί των «αιώνιων φοιτητών» για να καλύψει τα νώτα του.
Π.Β
 


ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

 

Αποκαλυπτικό για τη στάση που θα τηρήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις επικείμενες διαπραγματεύσεις τόσο για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης όσο και για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους ήταν το κείμενο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Ταμείο με αφορμή την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο πλαίσιο του άρθρου 4 του κανονισμού του ΔΝΤ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Την ανάγκη για έναν ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που θα αφαιρέσει βαρίδια και θα κάνει το έργο της πιο συνεκτικό και συντονισμένο, τονίζει σε συνέντευξή του στα Νέα ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας.

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ;

 

Είναι καιρό τώρα που προσπαθούν να ανακατασκευάσουν το σπιτικό τους από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο σεισμός, αλλά θες που είναι δυο τρεις πρωτομάστορες – και όχι ένας καταπώς απαιτούν οι περιστάσεις -, θες που δεν ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν, το έχουν ρίξει στην κουβέντα και ο καιρός περνάει… Αλλά στο μεταξύ…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

 

Αν και η καγκελάριος της Γερμανίας παραδέχθηκε πρόσφατα ότι έκανε λάθη στο προσφυγικό, η πλειοψηφία των συμπατριωτών της πιστεύει ότι η ‘Αγγελα Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Focus.

ΒΕΤΟ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΙΑΝΤ

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα άσκησε βέτο στο νόμο που επιτρέπει στις οικογένειες θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της Σαουδικής Αραβίας, ανοίγοντας μέτωπο με το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχουν πλήρως οι Ρεπουμπλικάνοι.

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

 

Κανένα πρόσωπο, κανένας άγιος, δεν έχει τόσα ονόματα, όσα έχει η Μαρία η «Κεχαριτωμένη». Ονόματα, που αναφέρονται στην αρετή της: Άσπιλη, Αμόλυντη, Αγνή, Αγία, Παναγία.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ 'ΠΝΙΞΕΙ' ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ

 

Τον έχουν προειδοποιήσει όλοι. Η Δαμασκός, το Ιράν, οι Αμερικανοί και φυσικά οι Ρώσοι. Ή δεν καταλαβαίνει, ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση ετοιμάζει ο Ερντογάν στη Συρία, παρά τις προειδοποιήσεις που δέχεται.

ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ

 

O κ. Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση της Young Presidents' Organization, ανέφερε ότι η ανάκαμψη αντιμετωπίζει διάφορες αντιξοότητες, που αφορούν πολιτικούς κινδύνους, συνδεόμενους με την άνοδο του λαϊκισμού και της αντιευρωπαϊκής ρητορικής, την προσφυγική κρίση, την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από τη ΕΕ (Brexit) και τα προβλήματα που κληροδότησε η κρίση.

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

 

Καταπέλτης είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την επιστολή του Γκίντερ Ετινγκερ για το ψηφιακό φάσμα, στα μέσα Ιουνίου, τη σημασία της οποίας υποβάθμιζε η κυβέρνηση. Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι η εν λόγω επιστολή, αποτελεί το πρώτο βήμα προς την παραπομπή της Ελλάδας, για παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK

 

Με την Επιτροπή Ασφαλιστικών και Καταθετικών Εταιρειών του αμερικανικού Κογκρέσου να την χαρακτηρίζει ως την πιο επικίνδυνη  τράπεζα για το παγκόσμιο συστημικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η Deutsche Bank βρίσκεται πλέον εκτός της λίστας των πέντε κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών της Wall Street.

ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ» ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS

 

Αποκάλυψη σοκ έκανε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, σχετικά με την πώληση των «κόκκινων δανείων» σε ξένα funds. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν υποστηρίζει πως η απόφαση για την πώληση αυτή ανήκει εξ ολοκλήρου στην ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα υποστηρίζει ότι συνέταξε μόνη της το νόμο, χωρίς να ασκηθούν έξωθεν πιέσεις.