24 Σεπτεμβρίου, 2016

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK

 

Με την Επιτροπή Ασφαλιστικών και Καταθετικών Εταιρειών του αμερικανικού Κογκρέσου να την χαρακτηρίζει ως την πιο επικίνδυνη  τράπεζα για το παγκόσμιο συστημικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η Deutsche Bank βρίσκεται πλέον εκτός της λίστας των πέντε κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών της Wall Street.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική Γερμανική τράπεζα βρίσκεται εκτός της πεντάδας για πρώτη φορά μετά το 2008, θέση που άρχισε σταδιακά να χάνει από την έναρξη του σχεδίου αναδιάρθρωσής της, όπως αναφέρεται στο think tank «Coalition».

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία αξιολόγηση, που γίνεται με βάση παράγοντες όπως τα έσοδα, τα κέρδη, η επενδυτική δραστηριότητα, τα deals κ.α., η Deutsche Bank βρισκόταν στις πρώτες τρεις τράπεζες παγκοσμίως.

Η τωρινή αξιολόγηση τοποθετεί επικεφαλής των κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών την JP Morgan, με τις υπόλοιπες τέσσερις τις πεντάδας να είναι η Goldman Sachs, η Citigroup, η Bank of America Merrill Lynch και η Morgan Stanley,

Με κοινό παρανομαστή την έδρα τους στις ΗΠΑ.  Ακολουθεί, όπως αναφέρθηκε, η Deutsche Bank, με τις  Barclays, Credit Suisse, UBS και HSBC να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: