17 Σεπτεμβρίου, 2016

ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΩΝ O ΚΟΣΜΟΣ

 

Ποιο είναι το μέλλον των σύγχρoνων απολυταρχικών χωρών; Οι "δικτατορίες" του σήμερα.Μεγάλο μέρος του κόσμου ζει σήμερα σε καθεστώτα "ενδιάμεσα". Οι απόλυτες δικτατορίες είναι κάτι που πεθαίνει, αλλά οι δημοκρατίες "που ξεπροβάλλουν πίσω από ένα λόφο" είναι επίσης δύσκολο να βρεθούν.

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την Κέρκυρα και κατέληξε μετά από έναν μήνα στη... Σόφια μέσω Κωνσταντινούπολης.Μία απίθανη ιστορία, με ευτυχές τέλος, που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο για κινηματογραφική ταινία, είδε το φως της δημοσιότητας.

EΓΓΡΑΦΟ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΤΕ “ΒΛΕΠΟΥΝ” ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

 

Τι προβλέψεις κάνουν οι Ευρωπαίοι για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες; Ένα έγγραφο-ανάλυση  που κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες με ημερομηνία σύνταξης 22 Αυγούστου έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις εκτιμήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες "δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα" των ρωσικών βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται την Κυριακή στην Κριμαία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ."Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα και δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συνάντηση στις 6 το απόγευμα θα έχουν σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ραντεβού κλείστηκε μετά την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου - Στουρνάρα, την περασμένη Πέμπτη.

ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ

 

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία δήλωσαν την Παρασκευή ότι επιθυμούν την χρονική επέκταση της εκεχειρίας στην Συρία, αν και η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο μεγάλες δυνάμεις και τέθηκε σε εφαρμογή από την Δευτέρα το βράδυ στην χώρα εμφανίζεται επισφαλής και υπονομεύεται από την κλιμάκωση των βίαιων συγκρούσεων και την αποτυχία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

† ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΛΠΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ

 

Μεταξύ των αρχαιότερων μαρτύρων της χριστιανικής πίστεως συγκαταλέγονται η αγία Σοφία και οι τρείς θυγατέρες της Πίστις, Έλπίς και Αγάπη, αφού πρόσφεραν την ζωή τους ως «λογική λατρεία» στον Ιησού Χριστό, κατά τα χρόνια που αυτοκράτορας στην Ρώμη ήταν ο Αδριανός(117-138).

ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

 

Συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα με ανοικτή ημερομηνία έχει ορισθεί, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, με έναυσμα που πιθανολογείται να είναι η έφοδος εισαγγελέων στο γραφείο της εταιρείας της Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο κυπριακός τύπος αναφέρει σήμερα την κατάρρευση της λεγόμενης ‘ενδιάμεσης συμφωνίας’ μεταξύ της κυπριακής και τουρκικής πλευράς για την επίλυση της κατεχόμενης Κύπρου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων έκανε το ρωσικό ΥΠ.ΕΞ, κατ’ εντολίν του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτες τις πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική/ελληνοκυπριακή πλευρά, από τη Δύση, για δήθεν επίλυση του κυπριακού.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

 

Συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι αλλά δεν βρέθηκαν διασυνδέσεις ανάμεσα στους υπόπτους και οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ομάδες. Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους στο πλαίσιο μιας έρευνας για πιθανή απειλή εναντίον της βρετανικής και της γερμανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας.

EΚΡΗΞΗ ΜΕ 18 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΝΤΙΖΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 

Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε, πιθανόν, από διαρροή αερίου σε ένα κτίριο στο κέντρο της Ντιζόν στην ανατολική Γαλλία, δήλωσαν οι τοπικές αρχές. Από τους 18 τραυματίες οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 12 ελαφρά τραυματίες και 4 σε κατάσταση σοκ.