17 Σεπτεμβρίου, 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων έκανε το ρωσικό ΥΠ.ΕΞ, κατ’ εντολίν του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτες τις πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική/ελληνοκυπριακή πλευρά, από τη Δύση, για δήθεν επίλυση του κυπριακού.

Οι πιέσεις αυτές αφορούν εντατικοποίηση των συνομιλιών για ένωση της νήσου με συμφωνία απαράδεκτη για τα ελληνικά συμφέροντα. Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο η κα Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠ.ΕΞ δήλωσε πως:

«Θα κρίνουμε την πρόοδο των συνομιλιών στη βάση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων. Επαναλαμβάνω ότι, η πρόοδος των συνομιλιών πρέπει να κρίνεται στη βάση πραγματικών αποτελεσμάτων.

Μαζί μ` αυτό, θεωρούμε ως εντελώς απαράδεκτες τις επίμονες προσπάθειες ορισμένων δυτικών εταίρων μας για εντατικοποίηση της διαδικασίας των συνομιλιών,  και επιβολή λύσης του Κυπριακού το συντομότερο, με κάθε τίμημα. Αυτό είναι άδικο».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «η θνησιμότητα μιας τέτοιας εξωτερικής πίεσης έχει καταδειχθεί από τη θλιβερή τύχη του «σχεδίου Ανάν» το οποίο όλοι θυμόμαστε». «Υποστηρίζουμε μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση στο νησί  προς όφελος των όλων των κατοίκων του. 

Είμαστε υπέρ εκείνης της λύσης που θα βρεθεί από τους ίδιους του Κύπριους», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.Τα συμφέροντα της Ρωσίας στο νησί είναι μεγάλα, πέραν της ηθικής διάστασης, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει ο Πούτιν τη Δύση, να ‘παίξει μπάλα’ μόνη της.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: