05 Σεπτεμβρίου, 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ: ''ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ'' ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΙΩΑΚΕΙΜ

 

Η συνάντηση με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου πραγματοποιείται στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.Μας υποδέχεται με ιδιαίτερη θέρμη και απαντά σε όλα τα ερωτήματα που του υποβάλαμε καθώς, όπως αναφέρει, η Εκκλησία αλλά και ο ίδιος παίζουν με ανοικτά χαρτιά και δεν έχουν οτιδήποτε να κρύψουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία της υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ης Συνοδικής Περιόδου.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Συνέντευξη του κ. Στέλιου Ράμφου στον Δημοσθένη Γκαβέα
«Πεθαίνουμε για παραμύθια, γιατί η έλλειψη αυτοπεποίθησης μάς κάνει να καταφεύγουμε σε φαντασιώσεις»O Στέλιος Ράμφος ερμηνεύει την κρίση της ελληνικής ταυτότητας και υποστηρίζει ότι ο νεοελληνικός ψυχισμός παραμένει ελλειματικός ως συνέπεια της ματαίωσης της βυζαντινής Αναγέννησης και εντοπίζει τη λύση σε μια κοινωνία με στέρεους πολιτικούς θεσμούς.

ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

 

Ήταν γνωστό πως μέχρι και πριν λίγο καιρό η Τουρκία -υπό την σιωπηλή συναίνεση των ΗΠΑ- λειτουργούσε ως "χωροφύλακας" στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν ήθελαν να αναβαθμίσουν την Τουρκία στον απόλυτο βαθμό και να την επιβάλουν ως πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

 

Η τύχη της στρατηγικής σημασίας κωμόπολης Αλ Μπαμπ, που ακόμα βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών του Ι.Κ.Ακριβώς δέκα ημέρες μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Τζαραμπλούς και την ενδοχώρα της, η κατάσταση έχει ως εξής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνέρχεται, σήμερα Δευτέρα 5 έως και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 160ης Συνοδικής Περιόδου, από 1.9.2016 έως 31.8.2017, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

ΤΟΥ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ

 

Τελείωσε το θρίλερ των τηλεοπτικών αδειών με διαδικασία που δίκαια θα κατέτασσε την κυβέρνηση και τους συμμετέχοντες στην κατηγορία του συνδικάτου του εγκλήματος. Η κυβέρνηση Τσίπρα όρισε αυθαίρετα ότι η "πίτα" της τηλεοπτικής αγοράς θα μοιραστεί στα 4. Γιατί στα 4; Διότι έτσι επιβάλλουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και ο ξένος παράγοντας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες θα έχουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Στόχος, να εξεταστούν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα.

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΡΑΧΟΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ

 

Ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η προσέλκυση επενδύσεων, όπως και το προσφυγικό θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση των αρχηγών κρατών των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Απών από την συνάντηση θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ “ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ” ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ;

 

Ίσως αυτή είναι η αρχή του τέλους της καγκελαρίου Μέρκελ» αναφέρει γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου -Δυτικής Πομερανίας. Η δεύτερη θέση που απέσπασε το ακροδεξιό AfD, αν και αναμενόμενη με βάση τις δημοσκοπήσεις, αποτελεί σοκ, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

 

Θετικό μήνυμα για παράκαμψη όλων των προβλημάτων που εμπόδιζαν μέχρι τώρα την επίτευξη συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Ελλάδας και της Αίγυπτου στην Ανατολική Μεσόγειο, εκπέμπει το Κάιρο, καθώς σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται αιγυπτιακή εφημερίδα, η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί ακόμη και τις επόμενες εβδομάδες.

AΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΡΙ - ΛΑΒΡΟΦ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Χωρίς συμφωνία για τη Συρία ολοκληρώθηκε σήμερα η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών, Τζον Κέρι και του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ. Οι διαφορές των δύο πλευρών παραμένουν σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

  

Στην εκτόξευση ακόμα τριών βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε σήμερα Δευτέρα η Βόρεια Κορέα. Οι πύραυλοι είχαν τροχιά πτήσης προς τα ανοιχτά της ανατολικής ακτής, στη θάλασσα της Νότιας Κορέας όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap αλλά και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στη Νότια Κορέα.