05 Σεπτεμβρίου, 2016

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

  

Στην εκτόξευση ακόμα τριών βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε σήμερα Δευτέρα η Βόρεια Κορέα. Οι πύραυλοι είχαν τροχιά πτήσης προς τα ανοιχτά της ανατολικής ακτής, στη θάλασσα της Νότιας Κορέας όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap αλλά και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στη Νότια Κορέα.

Οι εκτοξεύσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των ηγετών της Κίνας και της Νότιας Κορέας, στο περιθώριο της διάσκεψης των χωρών-μελών της G20, που πραγματοποιείται στην Κίνα.

Εν τω μεταξύ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν-χιε συμφώνησαν σήμερα να συνεργαστούν στενά, μετά τη σημερινή εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Τόκιο.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη συνεργασία τους, στη διάρκεια συνάντησης τους, στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των κρατών-μελών της G20. Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης καταδίκασε εκ μέρους των ΗΠΑ τις τρεις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

«Οι επικίνδυνες εκτοξεύσεις πυραύλων σήμερα από τη Βόρεια Κορέα συνιστούν απειλές για την πολιτική αεροπορία και το θαλάσσιο εμπόριο στην περιοχή», δήλωσε ο αξιωματούχος. στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.



Δεν υπάρχουν σχόλια: