13 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

 

Η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, το πιο τολμηρό κτίσμα μεταξύ των αγιορειτικών κτισμάτων, είναι θεμελιωμένη στο πτερύγιο μιας βραχώδους βουνοσειράς (υψόμετρο 330), που σαν υπόφυση ξεκορμίζεται απ' αυτήν, για να χρησιμεύσει ως βάση της Μονής.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΡΩΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ποιος ωφελείται και πώς; Η αδιέξοδη ανεστραμμένη εφαρμογή της τουρκικής πολιτικής των «μηδενικών προβλημάτων» με τις γειτονικές χώρες δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και η ενισχυμένη ηγεσία της Άγκυρας προσανατολίζεται σε μια επανεκκίνηση των σχέσεων με ορισμένες εξ αυτών ενώ παράλληλα εκφράζει τη δυσαρέσκεια της προς τη στάση των δυτικών «συμμάχων» της.

ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΣΦΑΓΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΑΜΑΧΩΝ

 

Νεκροί έπεσαν 20 άμαχοι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, από βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος σε τρεις συνοικίες του Χαλεπιού, που είτε βρίσκονται είτε όχι υπό τον έλεγχο ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Και "όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, έστειλε ό Θεός το Γιο Του να γεννηθεί από μια γυναίκα" (Γαλ. 4.4).Η Θεοτόκος θα γίνει η σκάλα, για να κατέβει ό Θεός στη γη. Για να 'ρθει ο Θεός στον κόσμο ήταν ανάγκη να βρεθεί τόπος άγιος, ένας ναός ολοκάθαρος, πού μέσα σ' αυτόν να κατοικήσει ο Θεός.

«ΧΩΡΑ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ» Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΥΠΟΓΡΑΦΗ" ΤΗΣ ΕΥΠ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΑΤΗ

 

Δύο στελέχη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα φέρονται να έχουν εξαφανισθεί, μαζί με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet τα στελέχη αυτά είναι οι Ιλχάν Γιασίτι και Χαλίς Τουντς και πρόκειται για τον επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής στην Αθήνα και τον ναυτικό ακόλουθο της πρεσβείας.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ Η “ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ” ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Μπορεί όλοι μας να χαμογελάμε με ικανοποίηση για όσα μαθαίνουμε από την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.”Ο Ερντογάν ψάχνει για πιλότους”, “ξέμειναν από στρατηγούς οι Τούρκοι” κι άλλες παρόμοιες ειδήσεις, προκαλούν την αίσθηση ότι το στράτευμα της γειτονικής χώρας καταρρέει.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΗΠΑ - Ε.Ε. ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

 

Την αποκλιμάκωση της διμερούς έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ζητούν από τα δύο κράτη τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνομίλησε την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και τον κάλεσε να συμβάλει ώστε να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Κορυφώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο η έξοδος και των τελευταίων εκδρομέων του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου. Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας στις Εθνικές Οδούς. Ο καιρός, πάντως, δεν θα είναι σύμμαχος των εκδρομέων.

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ "ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V"

 

Τη δεύτερη προκαταβολή για την κατασκευή της νέας Λιγνιτικής Μονάδας "Πτολεμαΐδα V" κατέβαλε η ΔΕΗ, όπως αναφέρει ανακοίνωση της επιχείρησης προς τους επενδυτές.

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «NOOR ONE»

 

Νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση του «Noor One» καθώς η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, Μαρία Τρουπή, άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης για οκτώ κατηγορούμενους θεωρώντας επιεικείς τις ποινές που επιβλήθηκαν.

ΓΚΡΙΖΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Το υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά περικοπή στις κύριες συντάξεις, απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «αναδρομικό χαράτσι» και «νέο κύμα περικοπών στις κύριες συντάξεις».

FT: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

"Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη", είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, οι οποίοι σημειώνουν πως η χώρα ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο.

ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ

 

Ασκεί κριτική στους Ευρωπαίους για τη στάση τους έναντι της χώρας του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Αν δεν επιτευχθεί η απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας, δεν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή προσφύγων.