13 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Κορυφώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο η έξοδος και των τελευταίων εκδρομέων του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου. Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας στις Εθνικές Οδούς. Ο καιρός, πάντως, δεν θα είναι σύμμαχος των εκδρομέων.

Με μήνυμά του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοιλάδα του Αχελώου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, στηρίζει την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις.

Ιταλοί «τουρίστες» που κλέβουν πλούσιους Αραβες στα στενοσόκακα της Μυκόνου, Ελληνες και συμμορίες που οργανώνουν ληστείες τραπεζών στη Σαντορίνη ή «εφορμούν» σε ενοικιαζόμενες βίλες σε νησιά των Κυκλάδων, έμποροι ναρκωτικών που αφήνουν την Αθήνα για να αποβιβαστούν σε κοσμικά νησιά.

Υπό έλεγχο τέθηκαν και οι τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Κέρκυρα και μετά τη μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σε ύφεση η φωτιά, τόσο Σιδηρόκαστρο Γυθείου σο και στην περιοχή Έξω Χώρα της Ζακύνθου.

Την κοινότητα Κομμένου Άρτας θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη, 16 Αυγούστου. Το πρωί θα παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις στη μνήμη των 317 θυμάτων της Σφαγής του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943.

Κόσμος:Υπό κράτηση τέθηκε ένας 21χρονος στη Νορμανδία, ως ύποπτος για συνεργασία σε σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στο κάδρο της δολοφονίας του ιερέα Ζακ Αμέλ στο τέλος Ιουλίου. Ο νεαρός είχε επικοινωνία με τους δύο δράστες της επίθεσης, οι οποίοι είχαν πέσει νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Οι δυνάμεις της αραβοκουρδικής συμμαχίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κατέλαβαν πλήρως την πόλη Μάνμπιτζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μετά την αποχώρηση των τελευταίων τζιχαντιστών της ISIS. Η κατάληψη της πόλης αποκόπτει για τους τζιχαντιστές τη δίοδο προς Τουρκία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την Παρασκευή την ανάπτυξη επιπλέον 4.000 κυανόκρανων στο Νότιο Σουδάν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στην Τζούμπα και να αποτρέψουν επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων του ΟΗΕ.

Ο ηγέτης οργάνωσης-παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό από αμερικανικό drone σε ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο αφγανός πρεσβευτής στο Πακιστάν. Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο Χαφίζ Σαΐντ Χαν σκοτώθηκε σε πλήγμα στις 26 Ιουλίου.

Ένας νεαρός Καναδός σκοτώθηκε, προσπαθώντας να προσγειωθεί σε αυτοκινητόδρομο στα ανατολικά του Τορόντο, με ένα ελαφρύ διθέσιο αεροπλάνο που είχε... κλέψει λίγη ώρα νωρίτερα.

Οικονομία: Περισσότεροι από 8,5 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά από τον Φεβρουάριο του 2017 το περιουσιολόγιο με τα στοιχεία της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής,  οι φορολογούμενοι θα συμπληρώσουν ειδικό ηλεκτρονικό έντυπο στα πρότυπα του «πόθεν έσχες» πολιτικών, δικαστικών κλπ.

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις περιπτώσεις ασυνεπών πελατών, που δεν προσέρχονται αυτοβούλως για τη ρύθμιση των οφειλών τους, αλλά μόνον αφού γίνει διακοπή ρεύματος, παρέχει η ΔΕΗ. Ο Ντένις Μπότμαν τοποθετείται, από τις 2 Σεπτεμβρίου, επικεφαλής του μόνιμου γραφείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αντικαθιστώντας τον Γουες ΜακΓκρου.

Σταθερή στη θέση της ως επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα παραμένει η Ντέλια Βελκουλέσκου.Τρεις εταιρείες συνεχίζουν στη διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Με άνοδο, για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. O Γενικός έκλεισε στις 576,12 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,66%.

Αθλητισμός: Η μεγάλη έκπληξη στο γυναικείο τουρνουά ποδοσφαίρου του Ρίο είναι γεγονός. Η Σουηδία νίκησε στα πέναλτι με 4-3 (κανονική διάρκεια, παράταση 1-1) και απέκλεισε από τα ημιτελικά το φαβορί της διοργάνωσης, Ηνωμένες Πολιτείες.

Που έχουν κατακτήσει τα τέσσερα από τα πέντε χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στις διοργανώσεις που προηγήθηκαν. Μετά τη Σουηδία, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας στα πέναλτι τις ΗΠΑ, η Γερμανία έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Γυναικών.

«Το ποδόσφαιρο της Αργεντινής έχει πολλά προβλήματα, αλλά εγώ προτιμώ να το βοηθήσω από μέσα παρά να ασκώ κριτική απ' έξω». Λίγες λέξεις αλλά με ισχυρό νόημα εκείνες του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος επισημοποίησε ότι δεν εγκαταλείπει την Εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Πέρασε δύσκολα από την Κορσική η Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Γαλλίας. Η κάτοχος του τίτλου ξεκίνησε τη «μετά Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς» εποχή με νίκη 1-0 επί της Μπαστιά, με γκολ του Κουρζαουά στο 74ο λεπτό. Η Μονακό βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-2 στο «Λουϊ ΙΙ» στον αγώνα της με την Γκιγκάμπ και κινδύνευσε άμεσα με ήττα. 

Ομως, μετά το 70΄ «αφυπνίστηκε» και με σκόρερ τους Φαμπίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα πήρε -τουλάχιστον- την ισοπαλία. Συνεχίζονται οι διώξεις και οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Μεταξύ των θυμάτων και η εμβληματική φυσιογνωμία του τουρκικού ποδοσφαίρου, ο Χακάν Σουκούρ, για τον οποίο εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ένταλμα και εις βάρος του πατέρα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: