27 Ιουλίου, 2016

ΟΜΠΑΜΑ:”Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ”

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε, μετά από τη διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος την οποία ειδικοί αποδίδουν σε Ρώσους χάκερ, ότι είναι εφικτό να προσπαθήσει η Ρωσία να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ «ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ»

 

Όσο προχωρούν οι έρευνες της αστυνομίας και των εισαγγελικών Αρχών, τόσο αποκαλύπτεται το σχέδιο των πραξικοπηματιών της 15ης Ιουλίου 2016. Η Ασφάλεια Κωνσταντινούπολης έχει στα χέρια της έγγραφα, τα οποία εστάλησαν εκείνο το βράδυ σε όλα τα υπουργεία.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΤΗΣ CIA ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Πέρασαν λίγες μέρες από το αποτυχημένο πραξικόπημα και καθημερινά αποκαλύπτονται νέα στοιχεία, τα οποία αντί να διαφωτίζουν,  συσκοτίζουν την υπόθεση ακόμα περισσότερο.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Απόντων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου διεξήχθη σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αιτήματος της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του 2015.

ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Τις προειδοποιήσεις της για εκατοντάδες ισλαμιστές τρομοκράτες του ISIS που βρίσκονται στην Ευρώπη επανέλαβε η Europol, αμφισβητώντας όμως παράλληλα τις εκτιμήσεις πως μαχητές χρησιμοποιούν συστηματικά τις διαδρομές των προσφύγων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αρχίζει σήμερα, Τετάρτη, όπως έχει προγραμματιστεί, η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς από την Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα.

† ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΟΣ

 

Μέσα εις το νέφος των μαρτύρων και αγίων της πίστεώς μας, οι οποίοι έδωσαν την ζωήν των δια την αγάπην των προς τον Χριστόν, περιλαμβάνεται και η μορφή του αγίου Παντελεήμονος.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 50

 

Φωτιές "ανάβει" τα όσα λέει ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός,  Τζουλιάνο Αμάτο, σχετικά με το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας που αναφέρεται στην έξοδο μιας χώρας από την ΕΕ και τονίζει ότι συντάχθηκε απλά για να... συνταχθεί και όχι να χρησιμοποιηθεί.

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

"Η Μόσχα μας παρείχε υποστήριξη χωρίς όρους", τόνισε ο Toύρκος υπουργός Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στις οποίες ευχαρίστησε τη Ρωσία, και τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά, για την εξυπηρέτηση και την υποστήριξη που υπήρχε για το πραξικόπημα. 

ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

 

Η ΤτΕ συναρτά τις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού συστήματος από την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και την υλοποίηση της δυνατότητας συμμετοχής το ταχύτερο δυνατό των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ «S» ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΤΑ 11

 

Η Βουλή θα διερευνήσει και τυχόν ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας. Το δρόμο προς την Βουλή έχει πάρει μια ακόμη δικογραφία για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του για τη σύμβαση.  

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS: ΔΙΟΡΙΑ ΕΩΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

 

Το μεταφραστικό τμήμα του ΥΠΕΞ καλείται να έχει μεταφράσει το βούλευμα άνω των 3.000 σελίδων για τη υπόθεση της Siemens σε δύο γλώσσες, τη  Γαλλική  και  τη Γερμανική.