09 Ιουλίου, 2016

ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

 

Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς Βουλευτές ένας φάκελος που βρήκαν στις θυρίδες τους, στο Κοινοβούλιο με αποστολέα τον  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΙΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΤΙ;

 

πό τό Κολυμβάρι ες τό Φανάρι καί πό τήν Ρώμην ως τήν Οάσιγκτων ρθοδοξία ες τήν διελκυστίνδα τν διεθνν συμφερόντων οκουμενισμός δύναται νά σταματήση, άν πάρξη πολιτική πέμβασις, καθώς ατός τροφοδοτεται καί πό πολιτικούς παράγοντας.  

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ;

 

Δημοψηφίσματα: Κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας ή καταστροφή της; Με αφορμή το δημοψήφισμα του Brexit, κορυφώνεται ο διάλογος για το ρόλο των Δημοψηφισμάτων στη Δημοκρατία.Τι είναι τελικά τα δημοψηφίσματα; Το θεμέλιο ή η φενάκη της Δημοκρατίας;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ.ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ

 
Η θέση της Βοιωτικής Εκκλησίας
για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή της Θήβας

Ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο απασχολεί την τοπική κοινωνία μας είναι η μελετώμενη ίδρυση λατρευτικού χώρου (τεμένους) για τους μουσουλμάνους μετανάστες στην πόλη των Θηβών, όπως πληροφορηθήκαμε από τον ημερήσιο Τύπο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με άρθρο τους, οι Γ.Βαρουφάκης και Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ δίνουν απαντήσεις στους επικριτές τους. «Μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις, που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης και του Grexit, δεν είχαν σχέδιο αντίδρασης.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

 

Μήνυμα στους ακρίτες της χώρας να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους και έκκληση στην Πολιτεία “να τους προσφέρει τα αυτονόητα, δηλαδή καλύτερες υπηρεσίες υγείας και συγκοινωνίας”, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος από την Σαμοθράκη.

ΑΠΕΛΑΣΗ ΔΥΟ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ

 

«Την 17η Ιουνίου, απελάσαμε δύο Ρώσους αξιωματούχους από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως αντίδραση στην επίθεση αυτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι την Παρασκευή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

 

Με μια ακόμη πρόκληση η Τουρκία επιχειρεί να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο, καθώς διεκδίκησε την διεξαγωγή Έρευνας και Διάσωσης βόρεια της Ικαρίας εντός του ελληνικού Εναέριου χώρου και στην συνέχεια απαίτησε να αναλάβει την Έρευνα και Διάσωση μεταξύ της Ικαρίας και της Σάμου.

ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Η ΠΛΕΟΝ “ΥΠΟΠΤΗ” ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

 

Την σκανδιναβική χώρα θεωρεί βραχυπρόθεσμα ως υποψήφια προς αποχώρηση από τη νομισματική ένωση ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν, διότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι σοβαρά και τυχόν αποχώρησή της από την ευρωζώνη δεν θα ήταν τόσο επώδυνη, όπως γράφει σε άρθρο του στο έγκριτο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche (WiWo). Ήδη στις αγορές γίνεται λόγος για Fiexit.

ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ BREXIT

 

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) ενδέχεται να πλήξει την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και θα διαβρώσει το Δυτικό μέτωπο προς όφελος της Ρωσίας, υποστηρίζει σε άρθρο του το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.

ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Γερμανίας και του επέδωσε διαμαρτυρία για τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί ενός ενδεχόμενου νέου προγράμματος στήριξης της οικονομίας της Λισαβόνας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές πληροφορημένες για την υπόθεση.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), συνοδεία του συντονιστή δράσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου για την Αττική (IFRC).

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

 

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και οι σχέσεις της Συμμαχίας με την ΕΕ και πάρθηκε η κοινή απόφαση να γίνουν προσπάθειες για αναβάθμιση των δύο οργανισμών. 

AΛΛΗ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 

Αυτή είναι η ανακοίνωση που έκανε ο Ηλίας Παπαγεωργιάδης μιλώντας για την "μετακόμιση" της εταιρείας του στην Ρουμανία.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ

 

"Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επηρεάζει τις σχέσεις που η Ευρώπη πρέπει να έχει με τη Ρωσία: και για τη Γαλλία, η Ρωσία δεν είναι ένας αντίπαλος, δεν συνιστά μια απειλή", τάφε έφη Φρανσουά Ολάντ.