09 Ιουλίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με άρθρο τους, οι Γ.Βαρουφάκης και Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ δίνουν απαντήσεις στους επικριτές τους. «Μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις, που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης και του Grexit, δεν είχαν σχέδιο αντίδρασης.

Ο μόνος που έδωσε τη σχετική εντολή ήταν ο Τσίπρας, το 2015, ως εναλλακτική πρόταση στο 'Δόγμα της Υποταγής' γράφουν. Στο πλαίσιο των διεθνών επαφών του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά τριήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ από το Σάββατο. Αρχικά θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, όπου θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Θεόφιλο.

Συνεχίζει και το Σάββατο το καταστροφικό έργο της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3.10 το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο, με αφετηρία πευκόφυτη έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού, κοντά στους Μυτιληνιούς. Υπό μερικό έλεγχο στην Άνδρο.

Ανεξέλεγκτα μαίνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σε Άνδρο και Σάμο. Και στις δύο περιπτώσεις η Πυροσβεστική στέλνει ενισχύσεις, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο στις 15:30 (ώρα Πολωνίας) στη Βαρσοβία, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου και θα είναι διάρκειας μισής ώρας περίπου.

Κόσμος: Η Βόρειος Κορέα προχώρησε στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο, ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας. Η δοκιμή απέτυχε -η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε κανονικά, αλλά απέτυχε στο αρχικό στάδιο της πτήσης. Καταδικάζουν Σεούλ, Τόκιο, Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα ταξιδέψει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο Ντάλας, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τις εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και Αφροαμερικανών. Υλικά κατασκευής βόμβας, τουφέκια, πυρομαχικά και ένα «ημερολόγιο μάχης» βρέθηκαν στο σπίτι του 25χρονου Μάικα Τζόνσον, υπόπτου για την επίθεση με στόχο αστυνομικούς στο Ντάλας των ΗΠΑ. 

Πέντε αστυνομικοί έπεσαν νεκροί και επτά τραυματίστηκαν από πυρά στη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας. Κύμα βίας στις ΗΠΑ. Ο 25χρονος Μάικα Τζόνσον έχει αναγνωριστεί, σύμφωνα με πηγές, ως ο ένοπλος που σκότωσε αστυνομικούς στο Ντάλας. Η δολοφονία των αστυνομικών έγινε στη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης για τον θάνατο Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά στις ΗΠΑ και έρχεται να βάλει «φωτιά» στις φυλετικές εντάσεις που επικρατούν στη χώρα.

Ο Τζόνσον, βετεράνος του στρατού, εμφανιζόταν ως «μαύρος εθνικιστής» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ΗΠΑ προχώρησαν στην απέλαση δύο ρώσων διπλωματών την 17η Ιουνίου αντιδρώντας στην επίθεση που έκανε ρώσος αστυνομικός εναντίον αμερικανού διπλωμάτη νωρίτερα τον περασμένο μήνα, έκανε γνωστό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οικονομία: Μαζικά φεύγουν πλέον τα κατασχετήρια από ΔΟΥ και Ταμεία. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το μέσο ποσό που εισέπραξε το Δημόσιο από τις κατασχέσεις των λογαριασμών το πρώτο εξάμηνο του 2016 είναι 530 ευρώ, καθώς από 151.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το ποσό που μπήκε στα ταμεία της Εφορίας είναι μόλις 80 εκατ. ευρώ.

Τη Φινλανδία θεωρεί βραχυπρόθεσμα ως υποψήφια προς αποχώρηση από την Ευρωζώνη ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν, διότι τα προβλήματα είναι σοβαρά και τυχόν αποχώρησή της δεν θα ήταν τόσο επώδυνη. Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την Holding M. Sehnaoui SAL (HMS) για την πώληση μετοχών της θυγατρικής της στην Κύπρο, Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου. 

Σε συνδυασμό με ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου θα διαμορφωθεί στο 17,6%.

Αθλητισμός:Ο Μουμπάρακ Γουακάσο βρίσκεται στην Αθήνα και αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο θα αποτελέσει την πέμπτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο 26χρονος Γκανέζος (25/7/1990) μεσοεπιθετικός έχει συμφωνήσει σε όλα με την αθηναϊκή ομάδα και εφόσον περάσει με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους «πράσινους».

«Η Γαλλία έχει μια μεγάλη ομάδα, παίζουν πολύ καλά. Κατά τη γνώμη μου, είναι λίγο πιο φαβορι από εμάς, επειδή παίζει στο σπίτι της κάτι που είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έχει όλη τη χώρα για να την υποστηρίξει, αλλά είναι ένας τελικός, όπου τα πάντα είναι πιθανά. Είμαστε έτοιμοι και σίγουρα θα είναι ένας σκληρός αγώνας.

Κανείς δεν μας εχει νικήσει σε αυτό το τουρνουά, έτσι ελπίζω ότι η Γαλλία δεν θα μας κερδίσει. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες»είπε ο διάσημος άσος σε συνομιλία του με τον δημοσιογράφο που εργάζεται στο αρμόδιο τμήμα της UEFA, Hugo Pietra.

Δεν υπάρχουν σχόλια: