18 Ιουνίου, 2016

Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

 

Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές ο Χάνδακας της Κρήτης υποδέχθηκε τους προκαθημένους της ορθοδοξίας. Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τους δρόμους της παλιάς πόλης του Ηρακλείου γύρω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τίτου, όπου τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Πεντηκοστής χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

Στο Ηράκλειο μεταβαίνουν σήμερα, Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, ο κ. Βαρθολομαίος και οι Προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών, με ιδιωτική πτήση από το αεροδρόμιο Χανίων. Ο κάθε Προκαθήμενος θα συνοδεύεται από εννέα συνοδούς. 

ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ;

 
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ

01. Πότε μια Σύνοδος της Εκκλησίας είναι Οικουμενική
02. Α΄ Οικουμενική Σύνοδος
03. Β΄ Οικουμενική Σύνοδος
04. Γ΄ Οικουμενική Συνόδος
05. Δ΄ Οικουμενική Σύνοδος
06. Ε΄ Οικουμενική Σύνοδος
07. Στ΄ Οικουμενική Σύνοδος
08. Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδος
09. Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος
10. Η΄ Οικουμενική Σύνοδος
11. Θ΄ Οικουμενική Σύνοδος
12. Γενικά για τις Οικουμενικές Συνόδους
13. Τεκμήρια της Οικουμενικότητας των Η΄ και Θ΄ Οικουμενικών Συνόδων
14. Ερωτήματα για όσους πιστεύουν σε 7 μόνο Οικουμενικές Συνόδους
15. Πηγές

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  με την ευκαιρία της Συγκλήσεως στην Κρήτη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 09.45 θα μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης, για να παραστεί στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Πεντηκοστής και στον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος.

ΦΟΡΕΣΕ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ Ο ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ «ΕΓΡΑΨΕ» ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Μια κίνηση του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν έστειλε ένα μήνυμα πιο ισχυρό από τα εκατομμύρια φράσεων που έχουν ειπωθεί εδώ και ενάμισι χρόνο για το προσφυγικό.

TO ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

 

Ψυχοσάββατο σήμερα της Πεντηκοστής.Ο νθρωποι στν ποχή μας όμως ζον τόσο πολ γωκεντρικά, πο κοιτάζουν μόνο τν αυτό τους. Δν φροντίζουν οτε γι τος ζωντανος οτε γι τος κεκοιμημένους!

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ένταση σημειώθηκε έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, όταν περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κινήθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο προξενείο.

Ο ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

 

Η δολοφονία των 49 ανθρώπων στο Ορλάντο την Κυριακή ήταν πρωτοφανής σε έκταση, αλλά κατά τα άλλα ακολούθησε ένα πολύ οικείο σενάριο. Τα συλλυπητήρια. Οι κλήσεις για ανοχή. Και, όπως πάντα, το βασικό ερώτημα γρήγορα μετατράπηκε σε πολιτικό ποδόσφαιρο: Τι θα πρέπει να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Και το ερώτημα είναι, από μόνο του, μέρος ενός ακόμη μεγαλύτερου παζλ: Πώς θα τελειώσει αυτό;

Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

 

Η Ρωσία είναι «έτοιμη να κάνει ένα βήμα» προς τους Ευρωπαίους, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν είναι "εκδικητικός" έπειτα από δύο χρόνια εντάσεων με τους Ευρωπαίους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ: ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!

 

Όποιος το καλοκαίρι του 1997 που ανακοινώθηκε ότι η Αθήνα αναλαμβάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004,εξέφραζε τον σκεπτικισμό και τις αντιρρήσεις του, ήταν “μίζερος” που δεν μπορούσε να δει το “μεγάλο όραμα”. Μας έμεινε ο μεγάλος…λογαριασμός, το ύψος του οποίου κανείς δεν μας έχει αποκαλύψει.

ΣΛΑΒΟΙ ΣΚΟΠΙΩΝ: ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ!

 

«Συγκλονιστική αποκάλυψη! Επιστημονικά αποδεδειγμένο: Οι Μακεδόνες ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ευρώπη και όλα τα έθνη έχουν την καταγωγή των Μακεδόνων!!!», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:

Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ

 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσιπρα για τον εκλογικό νόμο. «Είναι ώριμο να γίνουν αλλαγές μετά από τόσα χρόνια μνημονίων που διαλύθηκαν τα πάντα. Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνομιλία τους με δημοσιογράφους, αποχωρώντας από την Κουμουνδούρου.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ "ΧΑΘΕΙ" ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί για την πιθανότητα να υπάρξει μια "χαμένη γενιά" στην Ευρώπη αν οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών δεν επιταχύνουν τον ρυθμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

EΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

 

Οι Γερμανοί τουρκικής καταγωγής αποφάσισαν να ιδρύσουν δικό τους κόμμα, μετά την απόφαση του Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ, τονίζουν ότι νιώθουν "υποβαθμισμένοι" από τη κοινωνία. 

ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΤΟΜΠΙΝ

 

Χωρίς να υπάρξει για άλλη μία φορά συμφωνία για τον φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών (FTT ή φόρος Τόμπιν) ολοκληρώθηκε η συζήτηση των 28 υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.