16 Ιουνίου, 2016

ΑΦΙΧΘΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ 4 ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΙ

 

Με την απόδοση των προβλεπόμενων τιμών από αγήματα του στρατού ολοκληρώθηκε στις 6:30 το απόγευμα η άφιξη τεσσάρων υψηλών ακόμη αφίξεων  στο αεροδρόμιο "Ι. Δασκαλογιάννης" των Χανίων, διαδικασία με την οποία ολοκληρώθηκε το πάνελ των αφίξεων.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ

 

Ξεκίνησαν οι πρώτες υψηλές αφίξεις των Προκαθήμενων των Εκκλησιών αφού όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της Συνόδου στην Κρήτη, κατέφθασαν χθες ο αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστίσλαβ, o πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς θα διαφανεί ποιές θα είναι οι ηχηρές απουσίες.

ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ


Η Εκκλησία μας θέλοντας να συμβάλει την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών συμμετέχει στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αρχίζουν σήμερα, Πέμπτη, στην Κρήτη οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Ιεράς Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η πρώτη Σύνοδος μετά το σχίσμα των Εκκλησιών, το 1054. Ωστόσο, οι απουσίες Ορθόδοξων Πατριαρχείων και Εκκλησιών πλήττουν τον οικουμενικό χαρακτήρα της Συνόδου.

TΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ;

 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον πιο ιερό μήνα των Μουσουλμάνων: Το Ραμαζάνι σημαίνει την έναρξη του πιο σημαντικού μήνα για εκατομμύρια Μουσουλμάνους ανά τον κόσμο, του μήνα κατά τον οποίο γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ

 

Το NATO ενδέχεται να αντιδρά σε κυβερνοεπιθέσεις στο μέλλον αναπτύσσοντας συμβατικά όπλα, διεμήνυσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλο της ευρείας κυκλοφορίας γερμανικής εφημερίδας Bild.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

 

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τον πόλεμό της με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διώκοντας ποινικά εκλεγμένους Κούρδους πολιτικούς. Πολλοί παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων υποστηρικτών της κυβέρνησης, φοβούνται ότι η κίνηση αυτή θα αποδειχθεί εξίσου αντιπαραγωγική όσο και οι προηγούμενες προσπάθειες για την ποινικοποίηση της κουρδικής πολιτικής σκηνής κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών.

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΚΑΙ ΤΟ INTERNET

 

Η εποχή που έντυπη δημοσιογραφία και κυρίως - τηλεόραση κρατούσαν τα σκήπτρα της τέταρτης εξουσίας και δη της ενημέρωσης φαίνεται πως έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, καθώς, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου του Reuters, η συντριπτική πλειοψηφία αποτείνεται πλέον στο Διαδίκτυο για την ενημέρωσή του.

Ο ΟΣΜΠΟΡΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΟΚ ΤΟ BREXIT

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν θα προειδοποιήσει σήμερα τους πολίτες ότι θα αναγκαστεί να πάρει νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας εάν ταχθούν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας.

ΠΥΡΑ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΚΑΤΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανησυχούν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εφαρμόζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ένωσης με τον ίδιο τρόπο στα μεγάλα και τα μικρά κράτη, πράγμα που υπονομεύει την εμπιστοσύνη στους κανόνες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ΤΟ FACEBOOK ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ BREXIT!

 

Η δημοφιλής, ιδιαίτερα στη νεολαία, πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, απέκρουσε τις κατηγορίες αναφορικά με το επικείμενο δημοψήφισμα για τη παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (23 Ιουνίου).

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ FINANSBANK

 

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της συμμετοχής της στη Finansbank A.Ş. (99,81%) στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ (Qatar National Bank S.A.Q. - QNB) ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα.

ΑΥΣΤΗΡΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟ

 

Σε αυστηρότατα διαβήματα διαμαρτυρίας προς την ηγεσία του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών προέβη η Ελλάδα, σε συνέχεια των αντιδράσεών της για το προβοκατόρικο πανό στον αγώνα Αλβανίας - Ελβετίας στο πλαίσιο του Euro 2016 στη Γαλλία.