01 Ιουνίου, 2016

ΙΟΥΝΙΟΣ


H ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 16 - 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

H σύνθεσή της:
Δια μυστικής ψηφοφορίας έγινε αποδεκτή η πρόταση της Δ.Ι.Σ. για την σύνθεση των Μελών της Ιεραρχίας που θα συμμετάσχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η πρόταση αυτή έλαβε 52 θετικές ψήφους, 25 αρνητικές και ευρέθησαν και 2 λευκές.

ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΤΗΣ 24ης-25ης ΜΑΪΟΥ

 

Η πολυαναμενόμενη μετά βαΐων και κλάδων απόφαση του Eurogroup για τη δήθεν ρύθμιση του Ελληνικού χρέους αποδείχ­θηκε φρούδα ελπίδα. Όπως άλλωστε και κάθε άλλη αυταπάτη για τη φύση των δανειστών, οι οποίοι είναι και θα παραμείνουν κυνικοί και ανάλγητοι. Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός του Eurogroup της 24ης /25ης Μαΐου.

ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανακοίνωσή του πριν από λίγο προειδοποιεί τους αμερικανικούς πολίτες για τον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων το καλοκαίρι σε όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβανομένου και του Euro 2016.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Τα γραφεία του προαστιακού σιδηρόδρομου στο Κορωπί λήστεψαν τα ξημερώματα της Τετάρτης πέντε άγνωστοι. Αφού έδεσαν τον φύλακα, αφαίρεσαν ντουλάπα που περιείχε χρήματα και τη φόρτωσαν στο αυτοκίνητό του με το οποίο διέφυγαν.

Ο ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

 
Για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και την στάση που κρατά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, τον ρόλο που θα ήθελε να παίξει και τα σενάρια περί ίδρυσης κόμματος με την εμπλοκή του γιου του Νικόλαου μίλησε Κωνσταντίνος χθες στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “Ιστορίες”. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

 

Οι συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή, είτε στο Ιράκ, τον Λίβανο, την Συρία είτε στην Υεμένη, μοιράζονται ένα κοινό στοιχείο: Την αντιπαλότητα μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας. Για πολλά χρόνια, αυτή η αντιπαλότητα έχει οξύνει την βία σε περιοχές που ήδη σπαράσσονται από τον πόλεμο, και δημιούργησε νέα πεδία μάχης όπου υπήρχε σχετική ειρήνη πριν.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

 

Προθεσμία δυο μηνών για την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των off-shore δίνει η «διορθωτική» τροπολογία της κυβέρνησης.  Κατατέθηκε στην Βουλή η νέα ρύθμιση για απαγόρευση της συμμετοχής υπουργών, βουλευτών κλπ. σε υπεράκτιες εταιρείες - Αποχώρησε από την συζήτηση η ΝΔ καταγγέλλοντας «αμνήστευση των υπευθύνων».

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Ο ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε επισήμως τρομοκρατική οργάνωση το θρησκευτικό κίνημα του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, και δήλωσε ότι θα ασκήσει διώξεις σε βάρος των μελών του, τα οποία κατηγορεί ότι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ε.Ε ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργαστεί από κοινού με το Facebook, το Twitter, το YouTube και τη Microsoft για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Οι εταιρείες υπέγραψαν σήμερα συνεργασία, για να θέσουν νέους κανόνες στο ευρωπαϊκό διαδίκτυο και για να σταματήσουν ρατσιστικές, βίαιες και προσβλητικές δημοσιεύσεις των χρηστών.

CAPITAL CONTROLS: ΠΑΜΕ ΓΙΑ 550 ΕΥΡΩ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ

 

Tην περαιτέρω χαλάρωση των capital controls ζητάει από την Τράπεζα της Ελλάδος η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Σύμφωνα με την πρόταση τίθενται στο τραπέζι των συζητήσεων ελαφρύνσεις, τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για ιδιώτες, ενώ πρόκειται να υποβληθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας και στη συνέχεια να συζητηθεί σε επίπεδο SSM. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα βασικά σημεία της πρότασης είναι:

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Η Ρωσία κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι εφαρμόζει «σενάρια» κληρονομημένα από τον Ψυχρό Πόλεμο, αφού η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ατλαντικής Συμμαχίας κάλεσε τη Δευτέρα τους συμμάχους να είναι έτοιμοι να απαντήσουν στην «εν δυνάμει απειλή» που προέρχεται από τη Μόσχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

"Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές πριν πει, όπως το λένε ορισμένοι από τους υπουργούς του, ότι η συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί", δήλωσε έντονα σήμερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.