01 Ιουνίου, 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

"Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές πριν πει, όπως το λένε ορισμένοι από τους υπουργούς του, ότι η συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί", δήλωσε έντονα σήμερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Με αφορμή λοιπόν τις απειλές που εξαπέλυσε η Τουρκία, περί αθέτησης της συμφωνίας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόοδος στην κατάργηση της βίζα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συνέχισε λέγοντας:

"ο αρχηγός του τουρκικού κράτους θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους νεαρούς Τούρκους, στους επιχειρηματίες, στους δημοσιογράφους και στους άλλους, γιατί είναι απομονωμένοι μόνο στο τουρκικό έδαφος".

Από την πλευρά του λοιπόν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει πρώτα να απαντήσει στις 72 προϋποθέσεις που τέθηκαν από την ΕΕ για να υπάρξει εξαίρεση των τούρκων πολιτών από τη βίζα.

"Υπολογίζουμε στο ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί σ' αυτές τις προϋποθέσεις, που περιλαμβάνουν και την εξεύρεση μιας νέας νομοθεσίας σε ότι αφορά τον αντιτρομοκρατικό αγώνα" είπε στην συνέχεια ο κ. Γιούνκερ, συμπληρώνοντας "να συμμορφωθεί προς τον ευρωπαϊκό ορισμό της τρομοκρατίας".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: