11 Μαΐου, 2016

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ;

 

Πρόσφατα μια τελευταία μελέτη του European School of Management and Technology (ESMT) με έδρα το Βερολίνο διερευνά το πού πήγαν τα λεφτά της Ελληνικής διάσωσης (Rocholl, J., and A. Stahmer (2016). Where did the Greek bailout money go? ESMT White Paper No. WP–16–02).

ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

 

Δόθηκαν σήμερα (με καθυστέρηση δύο χρόνων) στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών και Υπευθύνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) από το Γραφείο του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής. Πάντως πολλοί από τους υπόχρεους βουλευτές δε βρίσκονται σήμερα στη Βουλή, μιας και δεν εκλέχτηκαν βουλευτές στις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ISIS Ο 2ος ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Όταν το ερευνητικό κέντρο Pew ζήτησε από 2.000 Αμερικανούς να εκτιμήσουν πιθανούς εξωτερικούς κινδύνους για τις ΗΠΑ, ο νούμερο ένα φόβος τους ήταν – αναμενόμενα – ο ISIS. Η τρομοκρατική αυτή οργάνωση έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εκφοβιστική: προπαγανδιστικά βίντεο και αιμοσταγείς επιθέσεις με στόχο την εξάπλωση του φόβου και την επίδειξη δύναμης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Έως και πέντε μήνες μπορεί να περιμένουν οι πάσχοντες από καρκίνο για την έναρξη ακτινοθεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με νεότερη καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μάλιστα, επικαλείται την περίπτωση 55χρονου ασθενή που περιμένει από τον περασμένο Ιανουάριο για να ξεκινήσει η θεραπεία του.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

 

Να αφήσουν τα παιδιά να εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε εκδήλωση νέων που πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στη Μητρόπολη Λαγκαδά.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

 

Αμφιβολίες εκφράζουν αξιωματούχοι για το εάν μπορεί να βρεθεί συμφωνία για το χρέος μέχρι τις 24 Μαΐου. Γιατί έσπασε στα τρία τη λύση ο Ντάισελμπλουμ και πώς δίνει πολιτικό χρόνο στη Γερμανία. Ο... αυτόματος κόφτης χρέους και η... μερική λύση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ Β' ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ε.Ε. - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Δεν έχουμε σχέδιο Β, έχουμε μόνο σχέδιο Α, δήλωσε ο  αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντερ Βιντερστάιν, σχετικά με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου παρουσιάζουν ότι προετοιμάζει η Ε.Ε.,  λόγω της πιθανότητας κατάρρευσης της ευρωτουρκικής συμφωνίας για το προσφυγικό.

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ο «ΚΟΦΤΗΣ» ΔΑΠΑΝΩΝ

 

Μέρος των προϋποθέσεων για να υπάρξει συμφωνία χαρακτήρισε τον έκτακτο μηχανισμό προληπτικών δημοσιονομικών μέτρων, τον λεγόμενο «κόφτη», ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πως τα ήδη υπάρχοντα μέτρα αρκούν για την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5% το 2018.

«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

 

Ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να διεκδικήσει νομικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αφήνει το πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξαν τρεις κορυφαίοι νομικοί, ανάμεσά τους και η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ.

ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ INTERNET ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 

Από την 1η Ιουλίου 2016 θα εφαρμοστεί η επιβολή φόρου 5% στις ευρυζωνικές συνδέσεις και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση. Θα επιβληθεί σε όλες τις συνδέσεις στο διαδίκτυο είτε για επαγγελματική, είτε για ιδιωτική χρήση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablet ή κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών. Με συμπληρωματικές διατάξεις αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες.

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ "ΜΑΪΜΟΥ" ΚΟΜΜΑΤΑ!

 

Μια "φαντασίωση" μεταδίδουν σήμερα ως είδηση, πολλά ελληνικά ΜΜΕ και κυρίως τα site, σχετικά με την ίδρυση νέου κόμματος, με εντολή... Βλαντίμιρ Πούτιν!