13 Απριλίου, 2016

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ:«ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΓΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ»

 

Ο Αρχιεπίσκοπος από τον περασμένο μήνα, και με τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου, είχε αποστείλει επιστολές σε όλους τους ηγέτες της Ευρώπης, όπως αποκαλύπτει, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει στην οικουμένη ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ

 

Ειδική Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα υπουργεία που θα συμβάλλουν στη διοργάνωση της Πανορθόδοξης Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 27 Ιουνίου 2016 στην Κρήτη, συγκρότησε το Υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ

 
ΜΕΡΟΣ Γ΄/ Η «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΙΣ» ΤΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ 
ΠΡΩΤΟΝ  ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ

Τήν ενότητα καί ομοφωνίαν είς τήν άναγκαιοτέραν καί έμφανεστέραν πρός τόν Θεόν. σχέσιν τών "Ορθοδόξων διέρρηξεν από 46 ετών μία ενέργεια, διά τήν οποίαν ούτε μία ευσεβής ψυχή είπεν ότι κανονικώς καί θεαρέστως έγένετο καί όμως πάρα πολλοίς ωσάν νά μή συνέβη καί νά μή συμβαίνη τίποτε τό άντεκκλησιαστικόν καί παράνομον καί καταλυτικόν τής ένότητος καί τής παραδοθείσης παρακαταθήκης καί επομένως άντίθετον του θελήματος του Θεού.

Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 

Γερμανικός Τύπος: Πόκερ για μια συμφωνία με την Αθήνα. Ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών, στη συνέντευξη του Μ. Σουλτς για το μέλλον της Ευρώπης και την δημόσια συζήτηση στη Γερμανία για το ποίημα κατά του Ερντογάν του παρουσιαστή Μπέμερμαν.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ

 

Με τη συμβολή των ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους έχει εμπεδωθεί στην Ελλάδα, ως «κοινή λογική», η αντίληψη ότι η σύγχρονη Τουρκία είναι ένα μονίμως επιθετικό και επεκτατικό κράτος, που συνήθως κρύβεται πίσω από τον ιμπεριαλισμό.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αυξομειώσεις παρατηρούνται το τελευταίο 24ωρο στον αριθμό των προσφύγων, που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλά άτομα από άλλα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας έπειτα από ενημέρωση που είχαν από ομοεθνείς τους για τη νέα δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, μετακινούνται από μόνοι τους προς το λιμάνι, με την ελπίδα να βρουν και αυτοί μια θέση στην επόμενη προγραμματισμένη μεταφορά.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και τόνισε πως καλούμαστε να καταβάλλουμε προσπάθεια για έναν διαθρησκειακό διάλογο, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση, ενώ δήλωσε πως η Ένωση Περιφερειών είναι στο πλευρό της Εκκλησίας.

ΣΤΑ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΑΔΕΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

 

Στα 3 εκατομμύρια ευρώ ορίζεται η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες ιδιωτικών καναλιών, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, αναφορικά με τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας για τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου.

ΑΡΠΑΖΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

 

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ.Το καθεστώς Ερντογάν προχώρησε σε «επείγουσα απαλλοτρίωση» – εν ψυχρώ αρπαγή ακινήτων σε τέσσερις νοτιοανατολικές επαρχίες, όπου ως γνωστό κατοικούν πολλοί Κούρδοι της Τουρκίας.  

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2016

 

Σε ύφεση θα παραμείνει η ελληνική οικονομία το 2016 εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις εαρινές του προβλέψεις, προβλέποντας ότι η οικονομία θα αρχίσει ν΄ ανακάμπτει από το 2017.

ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

 

Φρένο στα ανεξέλεγκτα δάνεια των βουλευτών και των ευρωβουλευτών επιχειρεί να βάλει η Βουλή, με την τροποποίηση της σχετικής διάταξης του Κανονισμού για τη σύσταση «Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών, Ευρωβουλευτών». 

ΦΑΙΜΑΝ: ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Λόγω της συμφωνίας ανάμεσα στην Ε.Ε και την Τουρκία, έχει σαφώς μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα και αυτό μας δίνει μία ανάσα την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να βρούμε μόνιμες και κοινές λύσεις στην Ευρώπη» δήλωσε ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΤΟ 43% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

 

Το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 45% και είναι τρεις εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερο από εκείνο των ψηφοφόρων που θέλουν να παραμείνει κράτος-μέλος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο ICM μέσω Διαδικτύου ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου και δόθηκε στη δημοσιότητα.