05 Μαρτίου, 2016

ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΥΖΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Νέα κρυφή ανατροπή αποκαλύπτεται στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, καθώς καταργείται οριστικά από όλες τις νέες συντάξεις το επίδομα συζύγου 10%, ενώ μειώνονται δραστικά τα επιδόματα τέκνων.

957 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά πλοία μεταφέροντας 975 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΝΤ. ΤΟΥΣΚ

 

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Υποδεχόμαστε σήμερα στην Αθήνα τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Δυστυχώς, τις δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν από την προηγούμενη επίσκεψή του, η Ευρωπαϊκή Ένωση φάνηκε ακόμη πιο αδύναμη να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα, την προσφυγική κρίση.

ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Γιατί η μεγαλύτερη ελπίδα του Αλέξη Τσίπρα είναι (πλέον) η Μέρκελ…Όταν η ελληνική κρίση χρέους απείλησε να «βυθίσει» το ευρώ το προηγούμενο καλοκαίρι, η υπόλοιπη Ευρώπη - με επικεφαλής την Ανγκελα Μέρκελ - ενώθηκε για να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα: Ξεπεράστε τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματά σας και κάντε ό,τι είναι απαραίτητο.

ΗΜΑΡΤΟΝ!!! ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ "ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ";

 

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν  συναντήθηκε τελικά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ (ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ)

 
 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ  
ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

ΤΑ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΑ:Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει καθορίσει δύο Σάββατα, τα οποία αφιερώνει στους κεκοιμημένους της.  Είναι τα μεγάλα Ψυχοσάββατα.

ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ HOTSPOTS;

 

Οποιαδήποτε πέτρα εντέλει και να σηκώσουμε η …Intracom θα βρίσκεται από κάτω Ο Πανούργος, πανέξυπνος και αυτοδημιούργητος Σωκράτης Κόκκαλης προσωπικός φίλος πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο μιας και θα αναλάβει αυτός την δημιουργία των hotspots!

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Είδη άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Κυριακή από τις 11.00 έως τις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος. Τα είδη θα προωθούνται άμεσα στους χώρους όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά και στο Ελληνικό. 

ΒΑΡΥ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ

 

Βαλίτσες για Αθήνα ετοιμάζουν οι Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρεφερ (ΕΚΤ) και Νίκολα Τζιαμαριόλι (ESM). Έπειτα από απουσία ενός μήνα οι δανειστές ετοιμάζουν την επάνοδό τους στη βάση μιας μεταξύ τους συμφωνίας που αναμένεται να περιλαμβάνει βαρύ πακέτο μέτρων για την κυβέρνηση. 

ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ Η... ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Πολιτική ομάδα διαχείρισης του προσφυγικού βάζει μπροστά πλέον η κυβέρνηση και ταυτόχρονα φαίνεται ότι επιστρέφει στη λογική των κλειστών κέντρων κράτησης, στα πρότυπα της Αμυγδαλέζας -  αν και η μεγάλη πλειοψηφία των εισερχομένων είναι πρόσφυγες...

ΜΕΡΚΕΛ – ΟΛΑΝΤ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, παραχώρησαν την Παρασκευή κοινή συνέντευξη Τύπου από το Παρίσι, κατά την οποία υπογράμμισαν την ανάγκη να προστατευθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να αποκατασταθεί η ζώνη Σένγκεν.

Η ΠΙΕΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΑΦΟΡΗΤΗ

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Tre, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, αναφέρθηκε στο προσφυγικό και στην πίεση που δέχεται η Ελλάδα.