05 Μαρτίου, 2016

Η ΠΙΕΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΑΦΟΡΗΤΗ

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Tre, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, αναφέρθηκε στο προσφυγικό και στην πίεση που δέχεται η Ελλάδα.

«Δεν βλέπω να υπάρχουν νέα στοιχεία. Υπάρχει όμως κάτι που είναι ανάγκη να έχουμε υπόψη: Η πίεση επί της Ελλάδας και των Σκοπίων έγινε αφόρητη πλέον. Δεν τα καταφέρνουν, πια, ούτε οι Έλληνες ούτε και οι κάτοικοι των Σκοπίων», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τί εκτιμά πως θα συμβεί στην έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

«Θα μπορούσαμε να βρεθούμε, από την Δευτέρα, ενώπιον της ροής αυτής μεταναστών που θα ψάχνουν άλλους δρόμους, ίσως και διαμέσου της Αδριατικής θάλασσας. Ελπίζω, μπροστά σε αυτή την δραματική κατάσταση, οι Βρυξέλλες να δραστηριοποιηθούν», υπογράμμισε ακόμα ο κ. Πρόντι.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της Λιβύης, δήλωσε ότι  η Ιταλία θα πρέπει να πάρει μέρος, με κεντρικό ρόλο, μόνον σε επιχείρηση που θα έχει λάβει την έγκριση του ΟΗΕ, και όχι να εκτεθεί σε τεράστιους κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων στην επικράτειά της.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: