25 Φεβρουαρίου, 2016

ΑΠΟ 1/1/2016 ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 

Η προστασία της κύριας κατοικίας υπερχρεωμένων μη εμπόρων φυσικών προσώπων που βρίσκονται σε μόνιμη και γενική αδυναμία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών τους (οι «οφειλέτες») έχει αποτελέσει παγίως ένα δικαιοπολιτικό desideratum.

ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ

 

Η πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, ανεξάρτητα από την πραγματική ταυτότητα των υπαιτίων, φωτίζει το κουρδικό πρόβλημα της Τουρκίας να επιδεινώνεται δραματικά σε τρία μέτωπα που έχουν μεταξύ τους σχέση συγκοινωνούντων δοχείων:

Η ΝΕΑ ΟΨΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ

 

Εικοστή εβδομάδα της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία: κατάπαυση του πυρός και μια ακόμα τεράστια νίκη για τη Ρωσία  Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν λύνει πραγματικά κανένα πρόβλημα, δεν τελειώνει καν το πόλεμο, και οι δύο πλευρές εκφράζουν μεγάλη προσοχή για το μέλλον της εφαρμογής της. 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

 

Χθες, Τετάρτη, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, της Edison Μαρκ Μπεναγιούν και της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος, υπέγραψαν στη Ρώμη μνημόνιο συναντίληψης για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας. Μέσω αυτού θα μπορέσει να υλοποιηθεί ο εφοδιασμός ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με εκπροσώπους αγροτικών μπλόκων συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου σε μία προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου και εκτόνωσης της κατάστασης με τα αγροτικά μπλόκα. Στη συνάντηση οι αγρότες έχουν φτάσει με συγκεκριμένη ατζέντα, που αποτελείται από πέντε αιτήματα.

«ΣΤΕΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΒΙΕΝΝΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ

 

Μια «στενή συμμαχία» ανάμεσα στους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών κατά μήκος της διαδρομής των Βαλκανίων,για δραστική μείωση της προσφυγικής ροής, συμφωνήθηκε κατά τη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς από εννέα βαλκανικές χώρες η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

ΟΙ ΗΠΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ‘’ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΡΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ’’

 

Οι Αμερικάνοι φαίνεται πως δεν θα βοηθήσουν την Τουρκία σε περίπτωση που στείλει χερσαίες δυνάμεις στην Συρία. O Αμερικανός αξιωματούχος, Τζιμ Τζάτρας δήλωσε: «Η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές στην Άγκυρα ότι είναι μόνη της και εάν είναι αρκετά ηλίθια ώστε να στείλει δυνάμεις στη Συρία και χτυπηθούν από τους Ρώσους, να μην περιμένει το ΝΑΤΟ να έρθει να τη σώσει».

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) της Ισπανίας εξασφάλισε την Τετάρτη τη στήριξη του κεντρώου κόμματος Ciudadanos προκειμένου να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον σοσιαλιστή ηγέτη Πέδρο Σάντσεθ, ωστόσο η συμφωνία αυτή δεν φαίνεται να αίρει το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

 

Τη συνήθη τακτική του, της επίθεσης εναντίον της Ελλάδας, συνέχισε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και στην έναρξη της διάσκεψης για τα δυτικά Βαλκάνια, στην οποία δεν προσκλήθηκε η χώρα μας.