19 Δεκεμβρίου, 2016

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ Η ΚΥΠΡΟΣ

 

Ένα μάθημα από την ελληνική ιστορία. Ανοιχτή επιστολή προς τους Συναγερμικούς κκ Νίκο Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Τορναρίτη, Πρόδρομο Προδρόμου και λοιπούς.

Κύριοι,
Επειδή σας βλέπω συχνά πυκνά από τις τηλεοράσεις να κλαίτε και να οδύρεστε για την Πατρίδα και να «αγωνιάτε» για την «σωτηρία» της, όπως την εννοείτε εσείς, και για να μην νομίζετε πως έχετε να κάνετε με «ανδράποδα δούλα», σας παραθέτω πιο κάτω την απάντηση που έδωσαν οι Αθηναίοι στον Μακεδόνα Αλέξανδρο, γιο του Αμύντα.

Τον οποίο απέστειλε ο Μαρδόνιος για να εκφοβίσει τους Αθηναίους, τους νικητές του Μαραθώνα (θυμάστε;Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι…)και της Σαλαμίνας, και να παραδοθούν στον «Μεγάλο Βασιλέα» Ξέρξη, ο οποίος ήδη, πανικόβλητος είχε φύγει τρέχοντας σαν λαγός, μετά την καταστροφή του στόλου του στην Σαλαμίνα, για να προλάβει να περάσει τον Βόσπορο πριν οι Αθηναίοι καταστρέψουν την γέφυρα που έφτιαξε και τον αποκόψουν στην Ελλάδα.

Παρουσιάστηκε λοιπόν ο Αλέξανδρος του Αμύντα (μην γίνει σύγχυση μέσα στην αγραμματοσύνη σας με τον Μέγα συνονόματο του, του Φίλιππου… Εκείνος έζησε ενάμιση περίπου αιώνα αργότερα…), μπροστά στους Αθηναίους και αφού τους έταξε τον ουρανό με τ’ άστρα που τους έταζε ο Μαρδόνιος σαν να και ήταν δικά του, τους ζήτησε εύσχημα να παραδοθούν για να μην τους καταστρέψει ο Πέρσης! Και οι Αθηναίοι χωρίς να ιδρώσει το αυτί τους, του απάντησαν (Ηρόδοτος – Ουρανία 143-Εκδόσεις Κάκτος):

«Γνωρίζουμε το ίδιο καλά όσο και εσύ ότι η δύναμη των Μήδων είναι πολύ ανώτερη από την δική μας, ώστε καθόλου δεν πρέπει να μας κατηγορείς γι’ αυτό. Ωστόσο, τρέφουμε τόση αγάπη για την ελευθερία, ώστε θα την υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε. 

Όσο για το να συνάψουμε συμφωνία με τους βαρβάρους μην προσπαθείς να μας πείσεις. Δεν θα δεχόμαστε ποτέ. Πες λοιπόν, στον Μαρδόνιο, ότι όσο ο ήλιος ακολουθεί την ίδια πορεία στον ουρανό, εμείς οι Αθηναίοι δεν θα συμμαχήσουμε ποτέ με τον Ξέρξη. Αντίθετα, θα του αντιστεκόμαστε χωρίς ανάπαυλα, ακουμπώντας τις ελπίδες μας στους θεούς και τους ήρωες μας, τους οποίους εκείνος περιφρονεί και πυρπολεί τους ναούς και τα αγάλματα. 

Μην ξανάρθεις ποτέ εδώ με παρόμοια πρόταση και μη σκεφτείς ούτε μία φορά ότι μας ευνοείς ενώ μας παροτρύνεις ν’ ακολουθήσουμε έναν τόσο ατιμωτικό δρόμο, γιατί θα ήταν κρίμα να πέσεις θύμα κάποιου ατυχήματος, ενώ βρίσκεσαι στην Αθήνα εσύ που είσαι φίλος και ευεργέτης μας». 

Λοιπόν πάρα πολλά πατριώτες, τι λέτε; Μοιάζει  καθόλου αυτή η απάντηση των Αθηναίων προς τον Πέρση με την απάντηση του Αναστασιάδη σας προς τον Ακκιντζή την περασμένη βδομάδα στο γνωστό δείπνο; Μην κουράζεστε! Ήδη η βρώμα από τα χεσμένα βρακιά του, έπνιξε την Κύπρο…


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: