25 Νοεμβρίου, 2016

SUDDEUTSCHE ZEITUNG ΚΑΤΑ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ WASHINGTON CLUB

 

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπολύει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung υποστηρίζοντας ότι δεν ισχύουν τα όσα ανέφερε το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για την ματαίωση-αναβολή της μίνι συνόδου στο Βερολίνο.

Στη «μίνι» σύνοδο θα μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών των πέντε πιο ισχυρών οικονομιών της ευρωζώνης λάθος και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ESM.

Η Suddeutsche Zeitung επιρρίπτει στον Σόιμπλε μια «κατά το δοκούν διαχείριση των γεγονότων», όπως τονίζει και τον κατηγορεί ότι ψεύδεται καθότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW αυτό που «ανάγκασε» τον Σόιμπλε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση ήταν η διαρροή της είδησης. Αυτός ακριβώς φέρεται να είναι και ο λόγος της ακύρωσης ή -κατά άλλους- αναβολής.  

Διότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η «μίνι» αυτή Σύνοδος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και το ελληνικό χρέος πρέπει να γίνει και θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.



 



Δεν υπάρχουν σχόλια: