25 Νοεμβρίου, 2016

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

 

Τον έντονο προβληματισμό του και την ανησυχία του τόνισε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφορικά με την επερχόμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη. 
 
Ο κ. Άνθιμος υπογράμμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μόνο δύο μειονοτικά σχολεία στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθη και εύλογα, εξέφρασε την απορία του: 

"Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού βλέπω ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη που έκαναν παλαιότερα οι κυβερνήσεις, να εγκαταλείπουν την πλειονότητα και να επισκέπτονται για λόγους θεαματικούς και φολκλορικούς την μειονότητα. 

Εμείς νοιαζόμαστε για την μειονότητα και πρέπει να συμβαίνει αυτό, αλλά όχι να συμβαίνει αυτό που θα κάνει ο πρωθυπουργός. Με αυτό τον τρόπο κοροϊδεύουμε και την μειονότητα και την πλειονότητα.

Εν τω μεταξύ, απ’ όσο πληροφορούμε δεν θα συναντήσει κανέναν. Ούτε τον Δήμαρχο, ούτε τον Περιφερειάρχη, τον Μητροπολίτη που του ζητήσαμε και συνάντηση. Απλώς διέρχεται και θα πάει σε μειονοτικά σχολεία κοροϊδεύοντάς την για ακόμη μία φορά.

Δεν με αναπαύει αυτή η τακτική , η οποία είναι παλαιότερη, ήταν πολιτικάντικη και κομματική και ξέρουμε ότι δεν απέδωσε. Τα θέματα που μας απασχολούν εδώ δεν είναι της μειονότητας ή της πλειονότητας, είναι θέματα που απασχολούν συνολικά τον πληθυσμό της Θράκης.

Επομένως τι νόημα έχει να πάμε σε ένα σχολείο μειονοτικό. Για να το δείξουν οι κάμερες; Ε! Όχι, τελείωσε αυτή η πολιτική της δημοσιότητας και της κάμερας. Τα θέματα της περιοχής είναι πολύ σημαντικότερα από το τι θα δείξει η τηλεόραση.

Τα προβλήματα που έχει η μειονότητα είναι ίδια με τα προβλήματα όλων των πολιτών της χώρας . Εκτός κι αν η πολιτεία σκύβει στα προβλήματα των πολιτών ανάλογα με το θρήσκευμά τους".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: