23 Νοεμβρίου, 2016

ΤΟ NATΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙ OΤΑΝ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ

 

Ο Κινέζος αξιωματούχος επεσήμανε τις θετικές εξελίξεις στην ανάπτυξη του διμερούς πλαισίου των αμυντικών σχέσεων Κίνας-Ρωσίας, κατά τα τελευταία χρόνια, δίνοντας έμφαση στον στρατηγικό προσανατολισμό των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις άμεσες στρατιωτικές σχέσεις (military-to-military relationship) Κίνας-Ρωσίας, αλλά και στην ανάγκη για την περαιτέρω βελτίωσή τους. Από την πλευρά του, ο Σόιγκου δήλωσε ότι η Ρωσία θα ενισχύσει τις αμυντικές ανταλλαγές και τη συνεργασία της με την Κίνα, σε πολλούς τομείς των ενόπλων δυνάμεων και του αμυντικού πλαισίου σχέσεων, προκειμένου οι δύο χώρες, να έχουν θετικό ρόλο στη διατήρηση της περιφερειακής, αλλά και της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας.

«Ενώνουν δυνάμεις» Ελλάδα και Ρωσία 
στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Κείμενο «Διευθέτησης» για κοινές δράσεις Ελλάδας–Ρωσίας στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με τον Ρώσο υπουργό Πολιτικής Άμυνας και Έκτακτων Αναγκών Β.Α. Πουχκόφ.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Εσωτερικών, οι δύο υπουργοί ανέφεραν ότι θα συγκροτηθεί μόνιμη επιτροπή μεταξύ της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και του ρωσικού υπουργείου. Σκοπός της επιτροπής είναι η ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας, πληροφοριών και συντονισμού στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως πλημμυρών, σεισμών και πυρκαγιών.

«Η συμφωνία αυτή που έρχεται στο τέλος του έτους Ελλάδας – Ρωσίας, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ιστορικές σχέσεις φιλίας των δύο χωρών. Η παρουσία εκπροσώπων της ρωσικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, αποτελεί μια διαβεβαίωση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά θα έχουν και μέλλον», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ότι η συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων «θα συμβάλει στην ποιοτική προώθηση της ασφάλειας στην ζωή των Ελλήνων και Ρώσων πολιτών».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: