09 Νοεμβρίου, 2016

EΝΑΣ... ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

 

Θα χρησιμοποιήσουμε την γνωστή παροιμία για να περιγράψουμε με δυο λόγια την κατάσταση στο εσωτερικό το ΣΥΡΙΖΑ. Ένας... ανασχηματισμός δεν φέρνει την άνοιξη, στην περίπτωση του κυβερνώντος κόμματος έφερε ακόμα περισσότερες τρικυμίες. 

Η επόμενη μέρα βλέπει έναν Αλέξη Τσίπρα που εξωτερικά επιθυμεί να δείξει ότι η κυβέρνηση αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, εξού και το "γκάζι" που έβαλε στους νέους υπουργούς να κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση. 

Στην ουσία, όμως, ο κ. Τσίπρας είναι αβέβαιος, όχι μόνο για το μέλλον του ως πρωθυπουργός, αλλά και για τον μέλλον της παράταξης.  Περιληπτική, ας δούμε τα καρφιά που "κάθεται" ο πρωθυπουργός. 

Οι δημοσκοπήσεις τον τοποθετούν στη  δεύτερη θέση και η "ψαλίδα" ανάμεσα στο πρώτο κόμμα προτιμήσεων του ελληνικού λαού, τη ΝΔ, όλο και μεγαλώνει. Το χάος με τις άδειες γύρισε μπούμερανγκ και έδειξε μια πλήρη αδυναμία της κυβέρνησης, που κορυφώθηκε με την αντίδραση της μετά την απόφαση του ΣτΕ. 

Επιπλέον, οι δανειστές αρνήθηκαν, για άλλη μια φορά, να συζητήσουν μέτρα για την ελάφρυνση το χρέους και ένα 4ο μνημόνιο πλησιάζει απειλητικά την Ελλάδα. 

Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί αναβρασμός, που κορυφώθηκε με την επίθεση του Νίκου Φίλη, στην ομιλία του κατά την παράδοση του υπουργείου Παιδείας. 

Ο κ. Φίλης, σίγουρα δεν θα προχωρούσε σε αυτές τις δηλώσεις για τον πρωθυπουργό αν δεν ήξερε ότι έχει την υποστήριξη και άλλων "συντρόφων", στήριξη που φάνηκε και από τη δεύτερη θέση που πήρε στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. 
 
Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ, απλά σας αναφέραμε τα τελευταία... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: