09 Νοεμβρίου, 2016

ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ

 

Αναβρασμός επικρατεί στο ΝΑΤΟ, μετά την αυξανόμενη δύναμη της Ρωσίας και υπό τον φόβο ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα στραφεί εναντίον της Δύσης.  Όπως δήλωσε ο  Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ στους Times, "έχουμε δει τη Ρωσία να είναι πολύ πιο ενεργή με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Έχουμε επίσης δει τη Ρωσία να χρησιμοποιεί προπαγάνδα στην Ευρώπη μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο αποκρίνεται το ΝΑΤΟ. Αποκρινόμαστε με τη μεγαλύτερη ενίσχυση της συλλογικής άμυνάς μας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου" και πρόοσθεσε ότι:

"Ασχολούμαστε με αυτό που αποκαλούμε “follow-on” μονάδες. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων στις ένοπλες δυνάμεις των συμμάχων στο ΝΑΤΟ. Εξετάζουμε πώς περισσότεροι από αυτούς θα είναι έτοιμοι μέσα σε μικρότερο χρονικό διάστημα".

Περίπου 300.000 στρατιώτες θα ενισχύσουν τις δυνάμεις της Συμμαχίας, με στόχο να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης από τους έξι, στους δύο μήνες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ο  βρετανός αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ, Άνταμ Τόμσον. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες χώρες που θα υπάρξει ανάπτυξη της δύναμης ταχείας επέμβασης, είναι η Εσθονία, η Πολωνία και η Ρουμανία, ενώ και οι 28 χώρες-μέλη, αποφάσισαν να τριπλασιάσουν τις δυνάμεις τους ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενισχύσεις. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: