01 Νοεμβρίου, 2016

ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥΣ ΒΟΥΤΣΗ

 

Βαριά ηττημένη αλλά και πολιτικά έκθετη βγαίνει η Κυβέρνηση, παρά την εναγώνια προσπάθεια Βούτση να σώσει έστω και στο «παραπέντε» τα προσχήματα για το φιάσκο Τσίπρα – Παππά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Έτσι σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η πέμπτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την συγκρότηση του ΕΣΡ παρά τις προσχηματικές υποχωρήσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας κυρίως ως προς την επιλογή των προσώπων για την στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ως αιτία για το νέο αδιέξοδο διαφαίνεται η επιμονή της κυβέρνησης να μην καταθέτει σαφές νομοσχέδιο συμμόρφωσης με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακύρωσης του νόμου Παππά, πλήρους κατάργησης του επίμαχου άρθρου 2 Α – και όχι αναστολής του όπως προβλέπει η σχετική υπουργική τροπολογία – και μεταβίβασης στο ΕΣΡ όλων των αρμοδιοτήτων που του είχαν αφαιρεθεί.

Αλλά απεναντίας να επικεντρώνεται σε «blame game» ώστε να εμφανιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση ως η αιτία παρακώλησης των συνταγματικών επιταγών για την συγκρότηση ΕΣΡ.

Όπως άλλωστε εξήγησε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Νίκος Δένδιας, εάν η κυβέρνηση καταθέσει στην Βουλή συγκεκριμένο πλαίσιο για την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ που θα έχει καθοριστεί διακομματικά τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την συνεννόηση των προσώπων που θα συγκροτήσουν την Ανεξάρτητη Αρχή για τη Ραδιοτηλεόραση.

Πηγές της ΝΔ, την ίδια στιγμή έστελναν αντίστοιχο μήνυμα: «Τέρμα η πλάκα, να σταματήσουν να παίζονται παιχνίδια». Όπως ανέφεραν, ήδη η ΝΔ έχει πει στην κυβέρνηση τα βήματα που πρέπει να γίνουν, με πρώτο την κατάργηση του νόμου Παππά, ζήτημα για το οποίο σημείωναν ότι η τροπολογία δεν τον καταργεί.

Στη συνέχεια να ψηφιστεί νέος νόμος και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για τα ονόματα.«Υπάρχουν πολλοί φωτισμένοι Ελληνες και όταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουμε» τόνιζαν, ενώ υπογράμμιζαν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία για ένα προς ένα τα μέλη του ΕΣΡ και όχι μόνο για τον πρόεδρο.

Αυτό είναι το πρόσωπο που προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο ΕΣΡ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανακοίνωσε σήμερα το πρόσωπο που προτείνει η ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ. «Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί.

Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση.

Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση. Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.».

Ποιος είναι ο Αθανάσιος Κουτρομάνος

Γεννήθηκε το 1948 στην Καρδίτσα. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 19.7.1974, Πρωτοδίκης στις 13.1.1976. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 21.12.1989, στο βαθμό του Εφέτη στις 30.1.1993, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 5.8.2004, στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 28.8.2006 και στο βαθμό του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου στις 13/7/2011. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου έγινε τον Αύγουστο του 2014.

Έχει σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών

«Από αύριο επιστρέφουμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Αυτά δεν είναι τα πραγματικά προβλήματα. Θα τους αφήσουμε να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν μόνοι τους» κατέληγαν οι ίδιες πηγές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: