07 Νοεμβρίου, 2016

ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

 

Νέα ‘κατηγορώ’ εξαπέλυσε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας προς την Ευρώπη, ότι υποθάλπει την τρομοκρατία καθώς στηρίζει  το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).«Η Ευρώπη, στο σύνολό της, υποθάλπει την τρομοκρατία.

Μολονότι χαρακτήρισαν το PKK τρομοκρατική οργάνωση, είναι σαφές... Βλέπουμε πώς το PKK δρα τόσο ελεύθερα και άνετα στην Ευρώπη» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία του. 

Ενώ πρόσθεσε : "Δεν μ' ενδιαφέρει αν με πουν δικτάτορα ή οτιδήποτε άλλο. Από το ένα αυτί θα μπει, από το άλλο θα βγει. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς με αποκαλεί ο λαός μου".

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποσχεθεί στην Τουρκία βοήθεια περί των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη φιλοξενία των Σύριων προσφύγων όμως ως τώρα έχει δώσει στην Άγκυρα μόνο 200-300 εκατομμύρια.

Αναφέρθηκε επίσης και στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία,λέγοντας οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Άγκυρα έχουν ως πρωταρχικό στόχο να ωθήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στα νότια της Αλ Μπαμπ και σήμερα απέχουν περίπου 12-13 χιλιόμετρα από την πόλη αυτή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο τουρκικές δυνάμεις πέρασαν στη Συρία ώστε να υποστηρίξουν ομάδες ανταρτών προκειμένου να διώξουν τους τζιχαντιστές από τα σύνορα με την Τουρκία, εμποδίζοντας ταυτόχρονα τους Κούρδους να καταλάβουν εδάφη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: