07 Νοεμβρίου, 2016

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Το Βερολίνο γύρισε την πλάτη στον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού, διά στόματος του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών, Γενς Σπαν, πήρε το μέρος της Αυστρίας στο θέμα του κλεισίματος της Διαδρομής των Βαλκανίων για τους πρόσφυγες, παρά την αρχική αρνητική στάση της Γερμανίας. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Αυστρία είχε αποφασίσει να κλείσει τη Διαδρομή σε μια εξωθεσμικού χαρακτήρα διάσκεψη και χωρίς να γνωρίζει η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας και να προκληθεί δυσαρέσκεια και σε Βρυξέλλες αλλά και σε Βερολίνο. 

Η Ελληνική πλευρά είχε αντιδράσει έντονα, με τον Αλέξη Τσίπρα να αποκαλεί "απαράδεχτη" τη συμπεριφορά της Αυστρίας, "μιας χώρας, με μεγάλη ιστορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκαλεί παρασυσκέψεις για το προσφυγικό, χωρίς τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων χωρών". 

Τώρα,  η Γερμανία χαρακτήρισε "πολύ καλή" τη  σχέση των δύο χωρών και ο Σπαν τόνισε ότι: "Το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων ήταν ένα σημαντικό τμήμα της λύσης, είμαι ευγνώμων στην Αυστρία. Θα πρέπει και πάλι να συντονιζόμαστε στενά σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: