03 Νοεμβρίου, 2016

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΥΠΟΥ ΙΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Παραλίγο να έχουμε ‘θερμό επεισόδιο’, στα Ίμια. Η είδηση που σας αποκαλύπτουμε ‘θάφτηκε’ από όλα τα συστημικά ΜΜΕ, που ασχολούνται με το νόμο Παππά και τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Ιστιοφόρο σκάφος με τουρκική σημαία παρουσίασε πρόβλημα, καθώς έσπασε το κατάρτι του, 20 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Χίου. Το σκάφος ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Τουρκίας. Εδώ είναι που ξεκινά το πρόβλημα.

Στις 16.34 Super Puma της ΠΑ (μιας και το σκάφος βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα) απογειώθηκε από τη Χίο  και στις 16.52 βρισκόταν πάνω από το σκάφος. Ο Τούρκος αρνήθηκε πεισματικά να εγκαταλείψει το σκάφος και να ανέβει στο ελληνικό ελικόπτερο, για προφανείς (δυστυχώς) λόγους.

Στην περιοχή έφθασε και τουρκικό ελικόπτερο που δεν κατάφερε όμως να παραλάβει τον Τούρκο, ενώ την πορεία του τουρκικού αεροσκάφους παρατηρούσαν τρία σκάφη του ελληνικού λιμενικού και η Κανονιοφόρος του ΠΝ «Μαχητής».

Ήταν τέτοιο το μέγεθος της προβοκάτσιας που ο δήθεν ναυαγός ζήτησε από παραπλέον εμπορικό πλοίο να τον ρυμουλκήσει, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.

Εν τέλει το ελληνικό λιμενικό τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε στη Χίο.Ναι μεν η πρόκληση (προβοκάτσια;) εξελίχθηκε σε φιάσκο, ωστόσο είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Αιγαίο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: