22 Νοεμβρίου, 2016

ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

 

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, στις 05.59 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα (22.59 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Ο σεισμός, ακολουθούμενος από τέσσερις μετασεισμούς μεγέθους μεταξύ 4,9 έως 5,4 ρίχτερ, έγινε αισθητός και στο Τόκιο, ενώ η πρώτη εκτίμηση τοποθετούσε τον σεισμό στο μέγεθος των 7,3 βαθμών. Το κέντρο παρακολούθησης τσουνάμι του Ειρηνικού, εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της δόνησης.

Ωστόσο, ο κίνδυνος απομακρύνεται με τις αρχές να υποβαθμίζουν τις προειδοποιήσεις, σχετικά με τις κινήσεις των πολιτών στις ακτές της περιοχής, σε απλές συμβουλές, επισημαίνοντας ωστόσο, να εξακολουθούν να αποφεύγουν τις μετακινήσεις εκεί, έως ότου εξαφανιστεί εντελώς ο κίνδυνος.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Νάμιε, και 117 χιλιόμετρα από τη Φουκουσίμα, τόπο της μεγάλης πυρηνικής καταστροφής που προκλήθηκε από τσουνάμι το 2011. Tο εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε τραυματίες, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές υλικές ζημιές ή νεκρούς, σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK. Τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για την ύπαρξη πέντε τραυματιών -μεταξύ των οποίων μιας γυναίκας στην πόλη Γιαμπούκι και ενός άντρα στη Φουκουσίμα.

Η αστυνομία επίσης επιβεβαίωσε την ύπαρξη πέντε ελαφρά τραυματιών. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της νήσου Χονσού, όπου βρίσκεται το Τόκιο, ξυπνώντας απότομα εκατομμύρια κατοίκους της. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: