26 Νοεμβρίου, 2016

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη έχει δημιουργήσει πλείστες όσες αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς, ενώ δημιουργεί επιπλέον ισχυρούς προβληματισμούς ως προς την δημοκρατική ποιότητα του ίδιου του πρωθυπουργού, τις κομματικές σκοπιμότητες που όζουν προεκλογικής περιόδου. 

Αλλά και τις πιθανές μη δημοσιεύσιμες πολιτικές επαφές και συμφωνίες που προέκυψαν (κατόπιν εντολής;) μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και τις μετέπειτα πολλές τηλεφωνικές επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον τούρκο πρόεδρο – σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη, εκτός του ότι ανακοινώθηκε λίαν προσφάτως, θέτει μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που συνδέονται άμεσα με τα εθνικά συμφέροντα και την ελληνική κυριαρχία (λόγω των πρόσφατων θεμάτων που ανακίνησε ο Ερντογάν περί της συνθήκης της Λοζάνης, 

Λόγω των αγαστών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς που έχουν άμεση σύνδεση και στήριξη από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αλλά και λόγω των ίσων διαρρέονταν μέχρι σήμερα από τον ελληνικό Τύπο περί «παράδοσης της Θράκης στην Τουρκία» και την λειτουργία μιας ημιεπίσημης συγκυριαρχίας της Ελλάδας και της Τουρκίας στην περιοχή αυτή).

Έτσι, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί πλείστα όσα ερωτήματα, ως προς την πραγματική ατζέντα που καλύπτει τις «ανάγκες» υλοποίησής της. Ερωτήματα που συνάδουν στον απόλυτο βαθμό τόσο με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ (και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα) περί μη ύπαρξης συνόρων, των προβλημάτων που έχουν προκύψει μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και του ίδιου του πρωθυπουργού εξαιτίας της άρνησης κατανόησης της πραγματικότητας επί των ελληνοτουρκικών και ιδιαίτερα επί του Κυπριακού προβλήματος.

Ταυτόχρονα, όμως, δημιουργείται ένα πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την προεκλογική σκοπιμότητα της συγκεκριμένης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη, από όπου εικάζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει μια άτυπη προεκλογική περίοδο ξεκινώντας άμεσες επαφές (αλλά και ύποπτες παροχές) με στελέχη των τουρκοφρόνων, ελπίζοντας στην συσπείρωση των μουσουλμανικών ψήφων (θεωρείται δεδομένο πως οι ψήφοι των χριστιανών της Θράκης θα απομακρυνθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο τους ποσοστό) που επηρεάζει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, επαναλαμβάνοντας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τα σταλινικά ποσοστά των τελευταίων εκλογών.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη προκάλεσε και τους πλέον αδιάφορους. Κι αυτό επειδή ο κάτοικος του Μαξίμου επέλεξε να επισκεφθεί μόνο το μειονοτικό (ιδιωτικό) Γυμνάσιο – Λύκειο του νομού, αρνούμενος να επισκεφθεί κάποιο δημόσιο σχολείο της πόλης. 

Αυτή η επιλογή αποδεικνύει πως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση αδιαφορούν - περιφρονούν για τους χριστιανούς κατοίκους της Ξάνθης, αλλά εισάγει και μια σειρά ερωτημάτων που συνδέονται άμεσα (λόγω της τοπογραφικής ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου σχολείου) με την πιθανότητα συνάντησης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) που έχουν έμμεσες, άμεσες έως και εξαρτημένες σχέσεις και επαφές με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Οι δικαιολογημένοι ψίθυροι των κατοίκων της πόλης της Ξάνθης έχουν δημιουργήσει ένα νέφος ανασφάλειας τόσο για την περιοχή της Θράκης, όσο και σε αυτή καθεαυτή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο συγκεκριμένο (ιδιωτικό) μειονοτικό σχολείο, στο οποίο αποκλείστηκε από τις αστυνομικές αρχές η πρόσβαση. Έχει, άραγε κάποιους να φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας τους κατοίκους της περιοχής; 

Αν όχι γιατί «αποστειρώνεται» ο περιβάλλοντας χώρος της επίσκεψής του στην Ξάνθη; Αν φοβάται, μπορεί να εξηγήσει ο ίδιος που περιστρέφεται η βάση των φόβων του; Οι ψίθυροι αυτοί έγιναν κραυγές, όταν κατά την επίσκεψή του στο ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο έτυχες της υποδοχής των γνωστών κύκλων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, των γνωστών παρακρατικών τουρκοφρόνων που συκοφαντούν την Ελλάδα και στη συνέχεια συζήτησε μαζί τους… 

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σχολείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τους μαθητές και τους καθηγητές. Δύο μαθήτριες του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις τον είδαν. Αμέσως, ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Παιδείας κατευθύνθηκαν στο γραφείο των καθηγητών, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του σχολείου, με κυριότερο εκείνο της κτιριακής υποδομής. 

Οι τάξεις δεν επαρκούν, γι’ αυτό λειτουργούν 18 τμήματα το πρωί και 4 το απόγευμα, σε κάθε αίθουσα συνωστίζονται 40 μαθητές και η αυλή είναι εξαιρετικά μικρή. Στο σχολείο διδάσκουν περίπου 42 καθηγητές, χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε στους μαθητές ότι σε έναν χρόνο θα έχουν βρεθεί και άλλες αίθουσες (τονίζουμε πως το σχολείο είναι ιδιωτικό και απορούμε πως η κυβέρνηση θα εργαστεί για να αυξήσει την χωρητικότητα ενός ιδιωτικού σχολείου, δηλαδή με ποιό νομικό καθεστώς θα παρέμβει για να αυξήσει τα έσοδα του μουσουλμάνου ιδιοκτήτη...!). 

Ώστε το σχολείο να λειτουργεί μόνο το πρωί, ενώ ο υπουργός Παιδείας είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από το υπουργείο για να βρεθούν αυτές οι αίθουσες. Αξιοσημείωτη ήταν η ευδιαθεσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -σε πλήρη αντίθεση με την συμπεριφορά του κατά την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα- σκόρπισε πολλά χαμόγελα και έβγαλε πάρα πολλές selfies. Ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «δεν ήρθα για ομιλίες εδώ. 

Εδώ ήρθα για να σας πω πόσο νοιαζόμαστε για τα παιδιά που πάνε στα σχολεία σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Και πιστεύουμε ότι όλοι οι πολίτες και όλα τα παιδιά σε κάθε γωνιά της χώρας έχουν ένα ιερό δικαίωμα: Το δικαίωμα στη γνώση» (προφανώς ξέχασε ή δεν γνωρίζει πως στην Ξάνθη υπάρχουν εκτός από ιδιωτικά μειονοτικά και δημόσια σχολεία με παιδιά χριστιανών...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: