28 Οκτωβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Όπως και πέρυσι, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια).

Με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς επίσης το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγισμού και η ομάδα των special Olympics. Στον Άγιο Ευστράτιο βρίσκονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ.Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων Αγιοστρατιτών. Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.  Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και μαθητικές παρελάσεις σε Αθήνα, Πειραιά και όλες τις μεγάλες πόλεις, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Tον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ανοίξουν τα χαρτιά τους στο θέμα των αδειών αλλά και της συγκρότησης του ΕΣΡ κάλεσε ο Στ.Θεοδωράκης, αναφέροντας παράλληλα ότι αν τη Δευτέρα η κυβέρνηση αποκαλύψει ποιο είναι το σχέδιο της και αυτό είναι μέσα στο πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ, το Ποτάμι θα ψηφίσει για το ΕΣΡ.

Θολό είναι το τοπίο για τα κανάλια της επόμενης ημέρας, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά. Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τη Δευτέρα νομοσχέδιο για την προσωρινή μεταβατική περίοδο του τηλεοπτικού τοπίου, κίνηση που προκαλεί σκεπτικισμό στις τάξεις των καναλιών.

Κόσμος:Σοκαρισμένη η κοινωνία της πόλης Μπρισμπέιν της Αυστραλίας από την επίθεση επιβάτη λεωφορείου στον οδηγό: τού πέταξε ένα αντικείμενο και o 29χρονος τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Ο 48χρονος δράστης συνελήφθη.

Η ροή του ιρανικού φυσικού αερίου προς την Τουρκία διακόπηκε έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό αερίου στην ανατολική Τουρκία, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλουμενο ανώτερο αξιωματούχο.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ξέφυγε από τον ολισθηρό -λόγω καιρού- διάδρομο προσγείωσης στο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος δεν τραυματίστησε, ενώ οι πτήσεις διεκόπησαν προσωρινά.

Οι βομβαρδισμοί σε σχολείο στη βορειοδυτική Συρία, οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 22 παιδιών σύμφωνα με τη UNICEF, δεν μπορεί παρά να έγιναν είτε από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας ή από αυτή της Συρίας, δηλώνουν Γαλλία και ΗΠΑ. 

Άμεση και αμερόληπτη έρευνα ζητά την ίδια στιγμή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, τονίζοντας ότι εάν η επίθεση ήταν εσκεμμένη πρόκειται για έγκλημα πολέμου. Αρνείται η Μόσχα ότι είχε εμπλοκή.

Η γη εξακολουθεί να σείεται ανάμεσα στο Μάρκε την Ούμπρια στην κεντρική Ιταλία με τις μετασεισμικές δονήσεις - η τελευταία ισχυρότερη μεγέθους 4,4 βαθμών - να έχουν ξεπεράσει τις 250 επιτείνοντας τον φόβο των κατοίκων μετά το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου την Τετάρτη.

Ιστορικά κτίρια έχουν καταστραφεί, σπίτια έχουν καταρρεύσει ή κρίνονται ακατάλληλα. Περισσότεροι από 4.000 είναι οι άστεγοι και καταβάλλεται προσπάθεια να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία. Εικόνες και βίντεο...

Οικονομία:Την ολοκλήρωση της αποστολής των θεσμών, μετά από εποικοδομητικές συζητήσεις, και την επιστροφή τους στα μέσα Νοεμβρίου, αναφέρουν πηγές της Επιτροπής στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν.

Στα 9,035 δισ. ευρώ ανήλθαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο έναντι 7,755 δισ. ευρώ τον Αύγουστο (αύξηση 1,250 δισ. ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Στην υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά του 97,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας εταιρίας του Ηilton Athens, προχώρησε την Παρασκευή η εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., με μετόχους τις ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V.

H Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα χρέους για τουλάχιστον μία δεκαετία, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι μείζονος σημασίας τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ, στέλνοντας επιστολή στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Ανάπτυξης με προτάσεις για την εξωδικαστική ρύθμιση ιδιωτικού χρέους.

Τονίζει τη σημασία θεσμοθέτησης αποτελεσματικού μηχανισμού που θα καλύπτει όλο το φάσμα των χρεών που έχουν συσσωρεύσει οι επιχειρήσεις και ζητά ευέλικτο μοντέλο που θα οδηγήσει σε μόνιμες και βιώσιμες λύσεις.

Αθλητισμός:Η Ουντινέζε βρέθηκε πίσω από νωρίς στο σκορ, αλλά με τον Καρνέζη βασικό και αντεπίθεση διαρκείας πήρε τη νίκη στο Παλέρμο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, στο τελευταίο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής, έφτασε στην ανατροπή και στη νίκη με 3-1.

Δεν μπορεί να «σηκώσει» κεφάλι ο Παναθηναϊκός, αφού στην ευρωπαϊκή κακή ως τώρα πορεία και στα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Σούπερ Λίγκα προστέθηκε και το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι «πράσινοι», με πρόβλημα στο γκολ για άλλον ένα αγώνα, έμειναν στο 0-0 απέναντι στον Ηρακλή στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στη συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης (3ο γκρουπ).

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες απέναντι στον Ηρακλή αλλά τελικά δεν κατάφερε να σκοράρει, μένοντας στο μηδέν στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Ηρακλής 0-0), στο ματς που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική της β' φάσης ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πολύ δύσκολη νίκη πέτυχε ο Αστέρας στην Τρίπολη με τη Βέροια να... λυγίζει στο 95' (Αστέρας - Βέροια 1-0). Τα Τρίκαλα έκαναν... πάρτι μέσα στην Ελευσίνα (Πανελευσινιακός - Τρίκαλα 0-5), ενώ η Σπάρτη φώναξε... this is Sparta στην αντίπαλό της από τα Χανιά (Σπάρτη - Χανιά 4-0).

Ωστόσο, στις Σέρρες, επικράτησε ο «νόμος» μιας άλλης ομάδας από την Κρήτη, του Κισσαμικού (Πανσερραϊκός - Κισσαμικός 0-2). Η Λαμία έκαμψε την αντίσταση της Αναγέννησης Καρδίτσας (Λαμία - Αναγέννηση 1-0), ενώ έχασε και πέναλτι.

Ο Λούκας Πέρεθ δεν θα ενισχύσει την Άρσεναλ στον σαββατιάτικο αγώνα πρωταθλήματος με τη Σάντερλαντ, μετά τον τραυματισμό του στην αναμέτρηση της Τρίτης με τη Ρέντινγκ για το League Cup, σύμφωνα με πηγή από τον λονδρέζικο σύλλογο.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αποχώρησε με πρόβλημα στον αστράγαλο στο δεύτερο μέρος της νικηφόρας (2-0) αναμέτρησης με τις «μαύρες γάτες», ύστερα από μαρκάρισμα του Ντάνζελ Γκράβενμπερτς, και ενδέχεται να μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης (περίπου 1,5 μήνα).
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: