05 Οκτωβρίου, 2016

ΤΟ ΕΝΑ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Η μία πίσω από την άλλη βγαίνουν οι αρνήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων να δεχτούν προσφυγόπουλα στα σχολεία τους. Προφανώς όμως μία τέτοια είδηση πρέπει να θαφτεί από τη συστημικά ΜΜΕ, ή αν δημοσιοποιηθεί να τους εμφανίζουν ως βίαιους και κακούς ανθρώπους, που θέλουν να πιουν το αίμα νεογέννητων παιδιών.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει με το Ωραιόκαστρο. Το νέο ΟΧΙ του ελληνικού λαού προέρχεται από τη Λέρο και ελέγχθη πριν λίγες μέρες. Στο νησί ο δήμαρχος πρότεινε και συμφώνησε ο Σύλλογος να δημιουργηθεί μεν σχολείο για τα προσφυγόπουλα αλλά εντός του καταυλισμού φιλοξενίας. Μάλιστα τεκμηριώνουν την απόφασή τους αυτή ως εξής:

«Δεν είναι αναγκαίο να ενταχθούν στο σύνολο της κοινότητας μας, αφού η προφορική διαβεβαίωση του Μουζάλα είναι ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα έχουν μεταφερθεί στη Στερεά Ελλάδα.

Ιατρικοί λόγοι: προέρχονται από χώρες με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο ασθενειών και συνθηκών υγιεινής. Δεν είναι εμβολιασμένοι σύμφωνα με το Εθνικό μας Σύστημα Εμβολιασμού

Κοινωνικοί λόγοι: καθώς στους ανθρώπους αυτούς υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για το ρόλο της οικογένειας, τη θέση της γυναίκας, της θρησκείας και μεγάλο χάσμα πολιτισμού.

Επειδή η τοπική κοινωνία είναι μικρή κι έχει επιβαρυνθεί, παρόλο που αγκάλιασε και στήριξε με πράξεις τους συνανθρώπους αυτούς, μοναδικός τρόπος για την μόρφωση των παιδιών αυτών είναι η δημιουργία σχολείου, εντός του χώρου στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής ή πλησίον αυτού, καθώς δεν είμαστε αντίθετοι στη μόρφωση των παιδιών αλλά αδιαπραγμάτευτα εντός του χώρου Υποδοχής».

Μάλιστα ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να ανακατασκευαστεί και το κτήριο, δίπλα από το Κέντρο Υποδοχής και να γίνει Σχολείο, εάν κριθεί ότι παρουσιάζεται η ανάγκη. Κοινώς οι Έλληνες λένε. Σας φιλοξενούμε, δε σας κάνουμε οικογένεια… 


Δεν υπάρχουν σχόλια: