14 Οκτωβρίου, 2016

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ "ΕΦΤΑΣΕ" ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Από χθες 13 Οκτωβρίου έως 10 Μαρτίου 2017, ύστερα από την επιτυχημένη παρουσίαση της έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους» στο Σικάγο, τη Ρώμη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστεί στο Polytechnic Museum της Μόσχας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του εορτασμού του έτους Ελλάδας - Ρωσίας.

H περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου θα πραγματοποιήσει σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ η παρουσίαση αποτελεί τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του προγράμματος εορτασμού «Έτος Ρωσίας-Ελλάδας 2016».

Ο κ. Ζουρός μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τόνισε ότι «Η έκθεση παρουσιάζει με ένα ολοκληρωμένο, ελκυστικό για το ευρύ κοινό τρόπο, τη δημιουργία του Αιγαίου Πελάγους, την ομορφιά των τοπίων και των ακτών του, με μια προσέγγιση όπου ο επισκέπτης θα συλλαμβάνει τις διεργασίες που σμίλεψαν τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά σε συνάρτηση με το χρόνο και διαμόρφωσαν το υπόβαθρο για την ανάπτυξη της ποικιλίας των σύγχρονων φυσικών οικοσυστημάτων.

Θα αντιλαμβάνεται τη συνεχή αλληλεπίδραση με τα πολιτιστικά τοπία που συγκροτούν το λίκνο πολιτισμών από την προϊστορία μέχρι τις μέρες μας αλλά και θα γεμίζει επίσης τις αισθήσεις του με εικόνες από τα νησιά και τη ζωή του αρχαίου αυτού πελάγους», καταλήγοντας ότι «Η έκθεση στοχεύει επίσης να αποτελέσει ένα σημαντικό εκθεσιακό γεγονός αλλά και πρόσκληση στο ευρύ κοινό να γνωρίσει το πέλαγος της φύσης και του πολιτισμού, των μύθων και της ιστορίας».

Ωστόσο, η  Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υποστηρίζει πως «Η έκθεση πέρα από την επιστημονική της επάρκεια και τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, σκοπό έχει να αποκομίζει ο επισκέπτης της τη δύναμη των τοπίων και της ομορφιάς του Αιγαίου Πελάγους μέσα από σύγχρονους τρόπους παρουσίασης, όπου τα εκθέματα, οι εικόνες και οι οπτικοακουστικές παρουσιάσεις, συνθέτουν ένα δυνατό επικοινωνιακά και εικαστικά σύνολο, ικανό να θέλξει και να εντυπωσιάσει το ευρύ κοινό» .
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: