08 Οκτωβρίου, 2016

ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΟΣ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ

 

Οι προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο ενός Γ Παγκοσμίου Πολέμου πληθαίνουν. Ειδικότερα υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του στρατού των ΗΠΑ προχωρούν σε δυσοίωνες προβλέψεις για βέβαιη σύγκρουση μεταξύ των Εθνών.

«Μια συμβατική σύγκρουση στο εγγύς μέλλον θα είναι εξαιρετικά θανατηφόρα και γρήγορη, και εμείς δεν θα κρατάμε χρονόμετρο», είπε ο Υποστράτηγος William Hix σε «Συνέδριο για το μέλλον των Μαχών» κατά την ετήσια συνεδρίαση του Στρατιωτικού Συλλόγου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την στρατιωτική επιθεώρηση Defence One.

«Η ταχύτητα των γεγονότων είναι πιθανό να είναι μέρος των ανθρώπινων δυνατοτήτων», είπε ο Hix. «Η ταχύτητα με την οποία οι μηχανές θα μπορούν να έχουν τις δικές τους αποφάσεις στο μακρινό μέλλον είναι πιθανό να θέσουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητά μας να τις αντιμετωπίσουμε, απαιτώντας μια νέα σχέση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής.»

Ο Αντιπτέραρχος Joseph Anderson, δήλωσε και αυτός  ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν απειλές από «σύγχρονα έθνη-κράτη που ενεργούν επιθετικά στο στρατιωτικό πεδίο.» «Μήπως αυτό ακούγεται σαν την Ρωσία;» είπε επίσης.

Την έσχατη προειδοποίηση για μελλοντικές γενικές στρατιωτικές συγκρούσεις, έδωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, Στρατηγός Mark A. Milley, που είπε στην ίδια εκδήλωση, ότι ο πόλεμος μεταξύ εθνών κρατών σε κάποιο σημείο στο μέλλον «είναι σχεδόν εγγυημένος».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: