08 Οκτωβρίου, 2016

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Πολλοί, που δε γνωρίζουν, αποθεώνουν τον  Ταγίπ Ερντογάν για το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας. Σαφώς και πριν αναλάβει την εξουσία η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας ήταν χείριστη. Ωστόσο και τώρα δεν την λες και ‘παράδεισο’.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ συνολικά 30,5 εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς οικονομική βοήθεια σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Τα στοιχεία αφορούν το έτος 2014. Επίσης σε σημερινό ρεπορτάζ που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet αναφέρεται ότι αυτό σημαίνει πως δύο στους πέντε πολίτες στην Τουρκία δεν μπορούν να ζήσουν δίχως οικονομική βοήθεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας, το 15% του πληθυσμού της Τουρκίας βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της φτώχειας με τον  συνολικό πληθυσμό της χώρας ένα ανέρχεται στα 79 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, το 2015, το ύψος της κοινωνικής βοήθειας ανήλθε στα 28,5 δις λίρες (περίπου 8,4 δις ευρώ).

Φαίνεται πως ο Ερντογάν προσπαθεί με εθνικοπατριωτικές και θρησκευτικές κορώνες να ρίξει αλλού το βάρος της πολιτικής και σίγουρα να αποπροσανατολίσει τον τουρκικό λαό από την πείνα που αισθάνεται. Στα υπόψιν για να ξέρετε γιατί συμβαίνει ό,τι συμβαίνει…
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: