09 Οκτωβρίου, 2016

ΟΙ 'ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ' ΕΚΑΨΑΝ ΤΗ ΧΙΟ

 

Έλαβε χώρα στη Χίο το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, αριστερών αλληλέγγυων ομάδων με συμμετοχή ‘προσφύγων’. Άμα τη λήξη του, όπου χρειάστηκε και η επέμβαση των ΜΑΤ καθώς είχαμε επεισόδια, οι ‘πρόσφυγες’ γύρισαν στο Hot Spot της Σούδας. 

Τι έκαναν εκεί; έβαλαν φωτιά και πέντε κοντέινερ, που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι, καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ παρανάλωμα του πυρός έγιναν και  σκηνές, που έχουν τοποθετηθεί στην παραλία και στις οποίες διαμένουν όσοι καταφθάνουν το τελευταίο διάστημα στο νησί.

Η Πυροσβεστική έφτασε γύρω στις τρεις, αλλά οι άνδρες της δέχτηκαν βροχή από πέτρες. Επανήλθαν τα ΜΑΤ και μόνο τότε μπόρεσαν οι πυροσβέστες να εισέλθουν στον χώρο και να σβήσουν τις φωτιές. Έγιναν δεκαπέντε προσαγωγές από την αστυνομία και τρεις συλλήψεις από το λιμεναρχείο Χίου, το οποίο και επενέβη αφού ο χώρος είναι στην παράκτια ζώνη.

Φαίνεται πως μισούν την Ελλάδα, αλλά και τους πρόσφυγες που έρχονται καθημερινά. Δε μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το ότι καίνε το μέρος όπου διαμένουν προσωρινά....
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: