16 Οκτωβρίου, 2016

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ


Οι προτάσεις των ειδικών ‘σοφών’ για τα εργασιακά προκαλούν ίλιγγο καθώς οδηγούν σε μισθούς μικρότερους ακόμα και από τα 511 ευρώ μεικτά που ισχύουν σήμερα για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Σύμφωνα με το πόρισμα, αγγλόφωνο παρακαλώ, οι εργαζόμενοι χωρίς εργασιακή εμπειρία θα αμείβονται τον πρώτο χρόνο με το 85% του κατώτερου μισθού, που σημαίνει 498 ευρώ μεικτά.  Στη μεταφρασμένη περίληψη του πορίσματος που μοίρασε ο Γ. Κατρούγκαλος το συγκεκριμένο σημείο είχε απαλειφθεί.

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως το υπουργείο Εργασίας «διόρθωσε» στο συγκεκριμένο σημείο το αγγλόφωνο πόρισμα των «σοφών», που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, το απόσπασμα που για τον πρώτο χρόνο απασχόλησης προβλέπει πλέον «υπό-κατώτατο» μισθό στο 90% του κατώτερου.

Φαίνεται ότι μας δουλεύουν και μάλιστα χοντρά. Ό,τι και να αποφασιστεί τελικά είναι σίγουρο πως δε θα είναι προς όφελος των εργαζομένων. Αξίζει επίσης να σας παραθέσουμε τον πίνακα με την πορεία του κατώτατου μισθού πανευρωπαϊκά. Από το 2008 έως το 2016, μαντέψτε σε ποια χώρα ΔΕΝ ανέβηκε ο κατώτατος μισθός; η μόνη χώρα είναι… η περήφανη ΕΛΛΑΔΑ!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: