14 Οκτωβρίου, 2016

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η απελευθέρωση του ανατολικού Χαλεπιού θα αποτελέσει την αφετηρία για το στρατό της Συρίας να ωθήσει τους «τρομοκράτες» πίσω στην Τουρκία, δήλωσε σε ρωσική εφημερίδα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την εκκαθάριση αυτής της περιοχής και να ωθήσουμε τους τρομοκράτες πίσω στη Τουρκία, να γυρίσουν από όπου έχουν έρθει, ή να τους σκοτώσουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», ανέφερε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

«Από τη στρατιωτική και στρατηγική σκοπιά, δεν θα μπορέσουμε να απομονώσουμε το Μέτωπο Αλ Νούσρα [Αλ Κάιντα]. Αλλά θα αποτελέσει αφετηρία να προχωρήσουμε προς άλλες πόλεις και να τις απελευθερώσουμε από τους τρομοκράτες. Αυτή είναι η σημασία του Χαλεπιού» τόνισε. Από τις 30 Ιουλίου μαίνεται μια άγρια μάχη για το Χαλέπι.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ενισχυμένες με σιίτες Λιβανέζους, Ιρανούς και Ιρακινούς παραστρατιωτικούς, έχοντας και αεροπορική υποστήριξη από τη Ρωσία, προσπαθούν να διώξουν τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) από τις ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Μεταξύ άλλων, ο Άσαντ είπε ότι η δράση της Τουρκίας στη Συρία αποτελεί εισβολή, πράγμα που αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο και ότι ο εμφύλιος της χώρας έχει καταλήξει σε μάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: